Vágólapra másolva!
Szombaton rajtol el a cselgáncsozók kilenc állomásból álló tavaszi Világkupa-sorozata, a sportág magyar érdekeltjei azonban csak később kapcsolódnak be a versengésbe.

A férfi válogatott, élén a világbajnok Braun Ákossal, február 18-án kezd az ausztriai Leondingban, majd Prágában, Rotterdamban és Moszkvában lép tatamira. Ez alól csak a tavaly világbajnoki bronzérmes Ungvári Miklós a kivétel.

"Ungi tavaly sok sérülést szedett össze, ezért regeneráló évet állítottam össze neki. Csak a három kiemelt, szuper-A kategóriás viadalon indul Párizsban, Hamburgban és Moszkvában, és a finnországi Európa-bajnokságot is kihagyja. Jövőre már olimpiai kvalifikációs év lesz, és idén szeretném kialakítani a pekingi csapat gerincét" - mondta Nagysolymosi Sándor férfi szakágvezető, a 2002-ben Eb-aranyérmes Ungvári kecskeméti klubedzője, hozzátéve: várhatóan csak 100 és +100 kg-ban nem sikerül az olimpiára két nemzetközi szintű dzsúdóst kiállítani.

Ami a női válogatottat illeti, Csák József gárdája a budapesti - és először csak hölgyek számára kiírt - Hungária Kupán kezd, Szabó Brigitta és Csernoviczki Éva viszont már egy héttel korábban, a párizsi Vk-versenyen is szerencsét próbál. "Az Eb-ig még Varsóba, Rómába és Moszkvába utazunk el, a legnagyobb presztízse azonban természetesen a budapesti fellépésünknek lesz" - mondta a volt MJSZ-főtitkár.

A Világkupa programja:
február 4-5.: Tbiliszi (férfiak), Szófia (nők)
február 11-12.: Párizs (férfiak-nők)
február 18-19.: Leonding (férfiak), HUNGÁRIA KUPA, BUDAPEST (nők)
február 25-26.: Hamburg (férfiak-nők)
március 4-5.: Prága (férfiak), Varsó (nők)
március 18-19.: Rotterdam (férfiak), Tallinn (nők)
március 25-26.: Boras (férfiak), Róma (nők)
április 1-2.: Minszk (férfiak), London (nők)
április 8-9.: Moszkva (férfiak-nők)
április 15-16.: Lisszabon (férfiak), Bukarest (nők)
május 26-28: EURÓPA-BAJNOKSÁG, Tampere