Vágólapra másolva!
A nyári Európa-bajnokság jegyértékesítésének előkészítése volt a legfontosabb napirendi pontja a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) szerdai elnökségi ülésének, amelyen kiderült, hogy március második felétől lehet megvásárolni a belépőket.

A tervek szerint az új uszoda "pesti" oldalának lelátója lesz a közönségé,s a Buda felőli tribünön kapnak helyet a média képviselői, a részt vevő csapatok, a tiszteletjegyesek, valamint a VIP-vendégek. Jelenleg 7400 férőhelyes lelátóval számol a szervezőbizottság, a megvásárolható jegyek száma napi 4300 lesz (ez a műúszóversenyekre is vonatkozik, amelyeket az Eb első hetében rendeznek meg, még mielőtt megkezdődik az úszás).

Természetesen lesznek bérletek is, ezekkel nemcsak az úszó-, hanem a műugróversenyeket is meg lehet tekinteni, illetve külön belépőket is lehet vásárolni a délelőtti előfutamokra. A pontos árakat később véglegesítik, az azonban már biztosnak látszik, hogy az egyes szektorokon belül nem lesznek számozott tikettek, hanem érkezési sorrendben foglalhatnak helyet a szurkolók, akik - a kalkulációk szerint - március második felétől juthatnak hozzá a belépőkhöz.

Az elnökség jóváhagyta az Eb éremterveit: akárcsak a tavalyi budapesti ifjúsági kontinensviadalon, ezúttal is herendi porcelánból készülnek a medáliák. A nagy esemény ürügyén a szövetség életre kívánja hívni a bajnoki védnökök klubját, amelynek vezetőjéül az olimpiai aranyérmes Székely Évát kérte fel a MÚSZ. A védnökök közé meghívták valamennyi olimpiai, világ- és Európa-bajnokot, beleértve a műugrás és a hosszútávúszás egykori aranyérmeseit is.

"Nekik is köszönhetjük, hogy megrendezhetjük az Európa-bajnokságot" - mondta a témával kapcsolatosan Gyárfás Tamás, a MÚSZ elnöke. "Azt szeretnénk, hogy vállaljanak aktív szerepet az Európa-bajnokságon, a megnyitón ők vezessék fel a magyar csapatot, amely képletesen az ő nyomdokaikba akar lépni, illetve üdvözöljék az esemény magas rangú vendégeit, mert annak külön rangja van, ha egy legendás bajnok köszönti például a mindenkori kormányzat képviselőit."

Természetesen az aranyérmesek maguk is a "Szuper-VIP" kategóriába tartoznak majd - a védnökök egyébként először az idén március 23. és 26. között esedékes ob-n kaphatnak szerepet. Az eseménynek az elnökség döntése értelmében T-Mobile-Széchy Tamás országos bajnokság lesz a neve.

Az elnökség végül döntött arról is, hogy a Nemzeti Sporthivatallal és a Nemzeti Sporttanáccsal összefogva anyagi segítséget nyújt Rózsa Norbertnek - mindezt a MÚSZ annak reményében teszi, hogy az edzői tanfolyamra járó egykori olimpiai és világbajnok mellúszófenomén tevékenyen bekapcsolódik a honi úszóéletbe.