Vágólapra másolva!
A jelenkori magyar atlétika egyik legeredményesebb versenyzője, a magasugró Győrffy Dóra az idei évtől a Debreceni Sport Szolgáltató Kft. színeiben folytatja pályafutását.

A magasugrás szabadtéri országos csúcstartója (200 cm), fedettpályás Eb-ezüstérmes, ifjúsági vb-2. versenyző februártól a Debreceni Egyetem Közgazdaságtudományi Karán oktat, ezért úgy döntött, hogy atlétikai karrierjét is a cívisvárosba helyezi át. A Debreceni Sportcentrum Kht. és Debrecen városának közös tulajdonában lévő Debreceni Sport Szolgáltató Kft. színeiben indul, ebbe a gazdasági társaságba kerültek át a tavaly még a Sportcentrum Kht. keretén belül szereplő atléták és triatlonisták is.

Győrffy Dórát szerdán sajtótájékoztató keretében mutatták be Debrecenben. Az eseményen Kósa Lajos polgármester elmondta, évekkel ezelőtt elindult a városban egy olyan program, amely az egyéni alapsportágakat hivatott felzárkóztatni a csapatsportágak mellé, és ezen az ösvényen haladva a helyi atlétika egyre magasabb szintű eredményeket ér el. A város és a Debreceni Egyetem szoros kapcsolatban áll e programban, ily módon Győrffy Dóra érkeztével mindkét fél még inkább reflektorfénybe kerül. A polgármester hangsúlyozta, fontos feladatuknak tartják, hogy a minőségi sport tudással is párosuljon.

"Régi ismeretség fűz Orendi Mihályhoz, a debreceni atlétika élet irányítójához, már korábban is felvetődött, hogy itt folytatom pályafutásomat, ám ehhez teljesíteni kellett azt a kritériumot, hogy legyen debreceni kötődésem. Az egyetem csábított egy tanári állással, így létrejött az a bizonyos kapcsolódási pont, úgy gondoltam, miért ne köthetném össze a kellemest a hasznossal. Hiszek abban, hogy a szellemi és a fizikai teljesítmény nem kizárja, hanem erősíti egymást." - mondta a 28 éves Győrffy.

Hozzátette: már teljesen felépült a 2004-ben szerzett súlyos Achilles-ín sérüléséből. Idei célja, hogy a márciusi moszkvai fedettpályás világbajnokságon és a nyári, göteborgi szabadtéri Eb-n is bejusson a nyolc közé, s hasonlót szeretne véghezvinni a 2008-as, pekingi olimpián is. Gőrffy Dóra természetesen rajthoz áll a hét végi, budapesti fedett pályás országos bajnokságon is.