Vágólapra másolva!
A férfiak és a nők versenyét is a BHSE első csapata nyerte az öttusázók budapesti nyílt váltó országos bajnokságán, amelyen a két mezőnyben összesen hat külföldi együttes is indult.

A férfiaknál egyértelműen a papírforma érvényesült, mivel a Balogh Gábor, Kállai Ákos, Marosi Ádám összeállítású alakulat a legerősebbnek számított a hazai együttesek között. A hölgyek küzdelme az erőviszonyok alapján kétesélyes volt, a BHSE és az Alba Volán elsőszámú gárdája egyformán az aranyérem megszerzésének reményében kezdhette meg a napot.

A nyílt váltó viadalon a nőknél a britek, a férfiaknál az olaszok nyertek, a BHSE "A" csapata mindkét mezőnyben második lett az abszolút sorrendben.

Eredmények, váltó ob
férfiak: 1. BHSE "A" (Balogh Gábor, Kállai Ákos, Marosi Ádám) 5622 pont 2. ÚTE (Fülep Sándor, Németh Róbert, Tibolya Péter) 5496 3. Alba Volán (Horváth Viktor, Nagy Csaba, Gauruder Krisztián) 5270

nők: 1. BHSE "A" (Füri Csilla, Partics Katalin, Hidvégi Ildikó) 5170 pont 2. Alba Volán "A" (Vörös Zsuzsanna, Szatmári Adrienn, Máthé Vivien) 5098 pont 3. KSI "A" (Andrejkovics Andrea, Bartalis Zsófia, Pataki Viktória) 4922

A fedettpályás idénynyitó viadal pénteken a férfiak egyéni versenyének selejtezőjével folytatódik.