Vágólapra másolva!
Az orosz Szvetlana Kuznyecova legyőzte a január közepe óta veretlen Amelie Mauresmót, míg a Dubajba egyenesen New York-ból érkezett Marija Sarapova ezúttal jobb volt, mint Martina Hingis. Az elődöntőben Sarapova a címvédő Lindsay Davenporttal találkozik, Kuznyecova már nem mentelhet tovább, ugyanis a legjobb négy között a belga Justine Henin-Hardenne ellen nem tudott diadalmaskodni.

A csütörtöki eső után felgyorsult az élet Dubajban, hiába játszhatták volna, a párosítás alapján, az összes negyeddöntő-mérkőzést a centeren, egyszerre három pályán küzdöttek a sztárok. Bármelyik Grand Slam-negyeddöntőben elfogadnák azt a szereposztást, ami most az egymillió dolláros GP-n összejött: öt korábbi világelső küzdött a négy közé kerülésért.

A legizgalmasabbnak a Sarapova-Hingis találkozó ígérkezett, mert a svájci, három hete, a tokiói versenyen jobbnak bizonyult, az akkor első kiemelt orosznál. Most Marija viszonylag simán nyert 1 óra 34 perc alatt, még úgyis, hogy négyszer ő is elvesztette a saját adogató-játékát. Hingis a második játszmában 4:5-nél szerválhatott, de ezen a napon ez nem jelentett neki előnyt.

A ranglista elsőségért is hajtott Amelie Mauresmo, de Szvetlana Kuznyecova megállította a 16 mérkőzés óta veretlen franciát. A húsz éves szentpétervári nem győzött még korábban Mauresmo ellen, pedig négyszer is találkoztak.

Csütörtökön kezdődött a mostani meccsük és az idei Australian Open nyertese a nyitó szettben 3:5-ről harcolta ki a rövidítést és már 3:2-re vezetett abban, amikor újra eleredt az eső. A mai folytatásban a maratonira nyúlt tie-break gyakorlatilag eldöntötte az összecsapást. Az orosz sikere azt is jelenti, hogy hétfőtől továbbra is Kim Clijsters áll a WTA-ranglista élén.

WTA-torna, Dubaj (1 millió dollár), negyeddöntő:
Kuznyecova (orosz) - Mauresmo (francia, 1.) 7:6 (13-11), 6:4
Henin-Hardenne (belga, 4.) - Schiavone (olasz, 7.) 6:4, 7:6 (7-5)
Sarapova (orosz, 3.) - Hingis (svájci) 6:3, 6:4
Davenport (amerikai, 2.) - Kirilenko (orosz) 4:6, 6:2, 6:3

elődöntő:
Henin-Hardenne (belga, 4.) - Kuznyecova (orosz) 6:2, 7:5

Siklós Erik

[origo]