Vágólapra másolva!
Az egy hete, Szöulban kiharcolt ötödik helye után a sanghaji Világkupa-versenyen bronzérmes lett a tőröző Knapek Edina. A tavalyi, lipcsei világbajnokságon ugyancsak harmadikként záró vívót - Bernát Zoltán fegyvernemi szövetségi kapitány tájékoztatása szerint - a dél-koreai Nam Hjun Hi és az olasz Valentina Cipriani előzte meg.

A legjobb nyolc közé további két magyar, a hatodikként záró Mohamed Aida és a nyolcaik helyen végző Újlaki Virginie jutott be. Berta Adrienn és Varga Katalin a 32 között fejezte be szereplését, Varga Gabriella pedig már az első fordulóban kikapott.

Jól vívott a férfiak versenyében Mazza Lorenzo, aki a múlt heti hetedik helyezését követően ezúttal is közel állt ahhoz, hogy bekerüljön a nyolcas döntőbe, a 16 közötti asszójában azonban kikapott.

Szép magyar sikerrel ért véget a londoni női kard Világkupa-verseny is: Csaba Edina győzött, Nagy Orsolya pedig harmadik lett. A döntőben Csaba a kínai Hszüe Tan (Xue Tan), a 2002-es lisszaboni világbajnokság aranyérmese ellen nyert. A viadalon 84 vívó indult.