Vágólapra másolva!
Kiss László szövetségi kapitány rendkívül elégedett az úszóválogatott "magyarországi tagozatának" balatonfűzfői edzőtáborozásával, amely szombaton ér véget, miközben a nemzeti együttes másik része Dél-Afrikában töltötte az elmúlt három hetet.

Az elsősorban a tavalyi junior Európa-bajnokságon remeklő versenyzők alkotta csapat két héten át gyakorolt a fűzfői uszodában: a korábban magaslaton készülő fiatalok ezúttal dupla kontroll alatt voltak, hiszen edzőik mellett Kiss László szövetségi kapitány is leköltözött velük a Balaton mellé.

"Csak a legszebbeket és a legjobbakat tudom mondani róluk" - áradozott tapasztalatairól Kiss László. "Nagyon fegyelmezetten és nagyon keményen dolgozott az egész társaság. A spanyolországi edzőtábor a mostani összetartással megtoldva hovatovább azt jelenti, hogy a fiatalok körbeúszták Magyarországot, elvégre napi tizenöt-húsz kilométer volt a fejadag az elmúlt hetekben. Természetesen ez a rendkívül komoly munka a nyári, margitszigeti Európa-bajnokság jegyében zajlik, ugyanakkor bizonyos, hogy a két hét múlva esedékes országos bajnokságon is látszani fog, mennyire jól dolgoztak a válogatott tagjai."

A kapitány szerint a stopperek egyértelműen arról "mesélnek", hogy mindenkinek sikerült előrébb lépnie tavalyi eredményeihez képest. Jó úton halad a tavalyi idényben gyengébb formát mutató, olimpiai ezüstérmes mellúszó Gyurta Dániel is. "Nem sokára a régi önmaga lesz" - fogalmazott Kiss kapitány, vagyis a tavaly tavasszal elért eredményeket alighanem ő és valamennyi válogatott versenyzőtársa túl fogja szárnyalni a március 23. és 26. között esedékes, hivatalos elnevezése szerint Széchy Tamás, T-Mobile országos bajnokságon.

A július végi-augusztus eleji Eb-vel kapcsolatban Kiss László hosszútávú prognózist is adott: "Minimum hat-hét éremre tartom esélyesnek ezt a nagyon jó kis csapatot, mindez pedig azt jelenti, hogy az úszóversenyek egy hete során minden nap lesz legalább egy szám, ami lázba hozza a honi közönséget."