Vágólapra másolva!
A magasugró Győrffy Dóra csupán a 11. lett a selejtezőben, így nem jutott be a vasárnapi nyolcas döntőbe a moszkvai fedettpályás atlétikai világbajnokságon.

A tető alatt Eb-ezüstérmes magyar versenyző idei legjobbjától (1,95 m) elmaradva csak 1,90 m-ig jutott a kvalifikációban, s ez nem volt elég a továbblépéshez.

A finálés szerepléshez legalább 1,93 m-t kellett volna teljesítenie, ezen a magasságon azonban mindháromszor rontott.

A vb második napján nyolc számban hirdetnek győztest: a nőknél 3000 m-en, hármasugrásban, rúdugrásban, 60 m gáton, a férfiaknál pedig magasugrásban, távolugrásban, 1500 m-en és 60 m gáton találnak gazdára az érmek. Egyik számban sincs magyar résztvevő.

Női 3000 méteren a címvédő etióp Meseret Defar győzött, az 5000 m-en olimpiai bajnok afrikai futó mögött a világcsúcstartó orosz Lilja Sobuhova, valamint a tető alatt Eb-aranyérmes lengyel Lidia Chojecka végzett a második és harmadik helyen.

A címvédő orosz Tatyjana Lebegyeva nyerte a női hármasugrást, megszerezve a hazaiak első aranyérmét a vb-n. Lebegyeva, a szám fedettpályás világcsúcstartója 14,95 m-rel győzött, mindössze két centivel megelőzve honfitársát, Anna Pjatihot, aki az utolsó sorozatban produkálta legjobbját. A harmadik helyet a szudáni Yamile Aldama szerezte meg 14,86-tal.

Az első orosz siker után szinte rögtön jött a következő, méghozzá férfi magasugrásban. Ráadásul itt is kettős hazai siker született. Az aranyérmet élvezetes csatában a szabadtéri Európa-bajnok Jaroszlav Ribakov kaparintotta meg 2,37 m-es ugrásával, a második pedig Andrej Tyeresin lett 2,35-tel. A dobogóra még a svéd Linus Thörnblad fért fel 2,33 m-es eredményével.

Az amerikai Terrence Trammell - a pénteken síkon szerzett bronzérme után - szombaton 60 m gáton lett aranyérmes. Trammell a kubai Dayron Roblesszel vívott óriási csatát, amelyet az utolsó gátról lejövet döntött el és végül a világ idei legjobb idejével, 7.43 mp-cel ért célba. A harmadik helyen a szintén amerikai Dominique Arnold végzett.

A nőknél nagyszerű mezőny várta a finálé rajtját, de talán senki nem fogadott volna O'Rourke sikerére. Az ír sprinter azonban remekül rajtolt és végig vezetve győzött a spanyol Glorie Alozie és a svéd Suzanna Kallur előtt.

Igazi közönségszórakoztató csatát hozott a férfi távol fináléja, amelynek végén a ghánai Ignisious Gaisah (8,30 m) örülhetett, miután egy cm-rel legyőzte a panamai Irving Saladinót. A bronzérem az olasz Andrew Howe-é (8,19 m) lett.

Az esélyeknek megfelelően az orosz Jelena Iszinbajeva megvédte címét női rúdugrásban, ám ezúttal nem sikerült világcsúcsot javítania. Az olimpiai bajnok szupersztár ezúttal is imponálóan versenyzett, 4,60 m-es kezdőmagasságán éppúgy elsőre jutott túl, mint a 4,75-ön és a 4,80-on, s így három ugrás után megnyerte a versenyt a lengyel Anna Rogowska és honfitársa, Szvetlana Feofanova előtt.