Vágólapra másolva!
A fallabdázó Krajcsák Márk és a sakkozó Balogh Csaba, valamint edzőik, Colin White és Petrán Pál nyerték el a Tehetséges Magyarországért Alapítvány 1-1 millió forintos támogatását.

A Tehetség Napján - Bartók Béla születésnapján - ünnepélyes keretek között került sor a díjátadásra a Jövő Háza Fogadójában, melyen Balogh egy nemzetközi verseny miatt nem tudott részt venni.

A díjat a Tehetség Tanács képviseletében - melynek tagja többek között Göncz Árpád volt köztársasági elnök, Kertész Imre Nobel-díjas író és a helyszínen is megjelent Polgár Judit olimpiai bajnok sakkozó - Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter adta át.

Kállai Gábor, a kuratórium elnöke elmondta, több mint 360 ezer szavazat érkezett a tízes listára felkerült sportolókra. A TMA a mester és tanítványa kapcsolatot kívánja erősíteni, ezért egyéni sportágak képviselői kaptak helyet a Magyar Sportújságírók Szövetsége és a Nemzeti Sportszövetség segítségével összeállított névsorban.

"Az [origo] internetes hírportálon, a Nemzeti Sport weboldalán és az alapítvány honlapján lehetett szavazni. A két versenyző óriási fölénnyel nyert. Az 1-1 millió forintot idei feladataikra használhatják fel edzőikkel" - mondta Kállai Gábor.

Az elnök arról biztosította a megjelenteket, hogy a további nyolc sportoló - Bene Barnabás (atlétika), Boulsevicz Beatrix (úszás), Hauser Judit (ritmikus gimnasztika), Jakab János (asztalitenisz), Kozák Danusia (kajak-kenu), Mészáros Anett (cselgáncs), S. Kovács Ádám (karate) és Tóth Orsolya (versenytánc) - "kezét sem engedik el", továbbra is figyelemmel kísérik munkájukat.