Vágólapra másolva!
Az amerikai Ryan Lochte 1:53.31 perccel világcsúcsot ért el 200 méter vegyesen a sanghaji rövid pályás úszó-világbajnokságon. A régi rekordot Cseh László tartotta tavaly december nyolcadika óta, amikor is a trieszti rövid pályás Eb-n, fölényes győzelmet aratva 1:53.46-tal csapott célba.

Kiss László szövetségi kapitányt nem aggasztja a hír. "Az 1:53.31 perces rekord, amelyet a sanghaji rövid pályás vb-n úszott az amerikai versenyző, tiszteletet parancsoló, nagyon jó eredmény, de nyugtalankodnunk azért nem kell miatta. Egyfelől azért, mert ez mégiscsak rövidpálya, ráadásul csütörtökön, 400 m vegyesen bő két másodpercccel el is maradt Lacika világcsúcsától Lochte. Másfelől pedig a mi fiunk előrébb tart a fejlődésben, tavaly ilyenkori önmagához képest már most többet tud, s ez reményeink szerint meg fog mutatkozni majd nagypályán, tehát 50-es normálmedencében, a július-augusztusi margitszigeti Európa-bajnokságon is" - kommentált a szakvezető.

A sanghaji vb harmadik napján még egy világrekord született: az ausztrálok 4x100 méteres női vegyesváltója 3:51.84 perccel ért célba. A régi csúcsot az amerikai staféta tartotta 3:54.95-tel, amelyet 2004. október 9-én állított fel az indianapolisi vb-n.