Vágólapra másolva!
Az ötszörös Európa-bajnok Tóth Krisztina hat év után elhagyja a Busenbach asztalitenisz-csapatát, de marad Németországban. A világranglistán legelőrébb, jelenleg 23. helyen jegyzett magyar versenyző a következő szezonban már a Langweidben, Bátorfi Csillával játszik egy csapatban, ahol a kilencszeres Eb-aranyérmes egyben a vezetőedző is.

"Összességében nagyon szép esztendőket töltöttem el Busenbachban, és szerénytelenség nélkül mondhatom, komoly részem van abban, hogy az a második ligás kiscsapat, ami hat éve az idejövetelemkor volt, a kontinens egyik legjobb együttesévé nőtte ki magát. Erre mindig büszke leszek. Az utolsó évben a vezetőedző azonban mellőzött, egy olyan német játékost favorizált, aki nálam gyengébb eredményeket ért el. Ezért tulajdonképpen már tavaly eldöntöttem, hogy eligazolok, és azt sem titkoltam, hogy a Langweiddel tárgyalok. Ám az ottani főszponzor időközben bejelentette, hogy a következő idényre már nem támogatja a csapatot. Csilláéknak időbe telt, hogy az így kieső anyagi részt pótolják, és addig semmiképpen sem akartak új játékosok szerződtetéséről tárgyalni, amíg nem rendeződik a helyzet. A napokban azonban ez megtörtént, és a Langweid menedzsere már szólt, hogy szeretettel várnak" - nyilatkozta Tóth Krisztina.

A Langweid az utóbbi két évben Európa legjobb klubcsapata volt, tavalyelőtt és tavaly is megnyerte a BEK-et. A sorozat a 2005/2006-os szezonban alakult át Bajnokok Ligájává, és Bátorfiék idén is bejutottak a döntőbe, az elődöntőben éppen a Busenbachot verve (a fináléban az olasz Castel Goffredóval találkoznak). A Bundesligában ugyancsak a Langweid és a Busenbach futott versenyt az aranyéremért, s az elmúlt vasárnap a Langweid ünnepelhetett.

"A Bundesligában a csapatmeccseket két páros nyitja, s szerintem jó esélyünk van arra, hogy Csillával miénk legyen az egyik legjobb páros. Ugyanakkor abból a szempontból is jól járunk, hogy a Pro Tour-versenyeken továbbra is részt veszünk, s végre együtt készülhetünk" - mondta még el a jövőt érintve Tóth Krisztina, aki szombaton érkezik haza Magyarországra, a húsvéti ünnepeket itthon tölti, majd tatai edzőtáborozás következik számára. Április 24-től ugyanis újra Németországban kell asztalhoz állnia, de most a magyar válogatottal, a brémai csapat világbajnokságon.

Fábik Tibor

[origo]