Vágólapra másolva!
Az elmúlt évek többségétől eltérően idén nem karácsony előtt lesz a vívók országos bajnoksága - illetve akkor csupán a csapatversenyeket bonyolítják majd le -, az egyéni küzdelmekre ugyanis a héten, szombaton és vasárnap kerül sor Gödöllőn.

Mind a hat szakág képviselői pástra lépnek, az első napon a női tőr és kard, valamint a férfi párbajtőr, a másodikon pedig a férfi tőr és kard, továbbá a női párbajtőr küzdelmeit bonyolítják le az egyetem aulájában és sportcsarnokában. A program szombaton és vasárnap is 9 órakor kezdődik, a négyes döntőket 15 órától rendezik.

Az áprilisi időpont mellett szól, hogy a Világkupa-sorozatban ilyenkor egyhónapos szünet van, vagyis üres a versenynaptár. A tavaszi lebonyolítással ráadásul az ob-nak a válogatás szempontjából a korábbinál jelentősebbé válik a szerepe. Ennek megfelelően a hazai élmezőny nevezett a viadalra. (Az Európa-bajnokságot július elején rendezik Izmirben, a világbajnokságra szeptember végén, október első napjaiban kerül sor Torinóban.)

Tavaly az edzőbizottság javaslata alapján júniusban zajlott az ob, de sokan támadták a döntést, mivel az időpont éppen egybeesett a vizsgák, felvételik időszakával. A decemberi versengés mellett viszont legfeljebb csak a Vk-viadalokra való ráhangolódást lehet érvként említeni.

Az idei esemény szerdai sajtótájékoztatóján Kovács Tamás, a szövetség technikai igazgatója elmondta, ez az első eset, hogy vidéken rendezik meg a felnőtt országos bajnokságot, ugyanakkor szeretnének ebből hagyományt teremteni.

A program:
szombat:
női tőr: 9.00, döntő 15.00
férfi párbajtőr: 9.00, döntő 16.15.00
női kard: 13.00, döntő 17.00

vasárnap:
férfi tőr: 9.00, döntő 15.00
női párbajtőr: 9.00, 16.00
férfi kard: 13.00, 17.00