Vágólapra másolva!
A magyar női asztalitenisz-válogatott a papírformának megfelelően 3-1-re kikapott a Koreai NDK-tól a brémai csapat-világbajnokság második fordulójában.

Magyar szempontból biztatóan indult az összecsapás, hiszen Póta Georgina maratoni mérkőzést vívott az ellenfél legjobbjával, Kim Mi Yonggal: 50 perc után 2-2-re állt a mérkőzés, a döntő szettben 9:9-et mutatott a tábla és Póta adogathatott kétszer. Azonban nem tudott élni a lehetőséggel, így Észak-Korea egy óra elteltével 1-0-s előnyhöz jutott. Amit azután Tóth Krisztina villámgyorsan kiegyenlített. Tóth Ko Un Gyong elleni összecsapása alig negyedórán keresztül tartott, s a magyar játékos 3-1-re nyert.

A harmadik mérkőzésen Lovas Petra is remekül kezdett, de a rutinosabb Ryom Won Ok végül is öt szettben felülkerekedett a Postás Matáv asztaliteniszezőjén. Ismét Tóth következett, de képtelen volt megismételni az egy órával korábban mutatott produkcióját: Kim Mi Yong a vártnál sokkal könnyebben 3-0-ra verte a Langweid magyar légiósát, s ezzel el is dőlt az összecsapás, a KNDK 3-1-re nyert.

Mindeközben megszületett a világbajnokság eddigi legnagyobb szenzációja és éppen a magyar csoportban, ahol Franciaország 3-1-re legyőzte a legutóbbi csapat-vb ezüstérmesét, Hongkongot. Nem sokkal később újabb nagy meglepetésnek lehettek tanúi a nézők: a lengyelek megverték a tajvaniakat.

Kedden, 19 órakor a magyar női válogatottra újabb mérkőzés vár, az ellenfél akkor éppen Tajvan lesz.

Nők, Bajnoki (1.) Divízió, B csoport, 2. forduló:
Koreai NDK - Magyarország 3-1
Kim Mi Yong-Póta Georgina 3-2 (-10, 11, 8, -7, 9)
Ko Un Gyong-Tóth Krisztina 1-3 (-7, -7, 7, -5)
Ryom Won Ok-Lovas Petra 3-2 (-9, 5, -12, 2, 3)
Kim Mi Yong-Tóth Krisztina 3-0 (3, 4, 4)

további eredmények:
Franciaország - Hongkong 3-1
Lengyelország - Tajvan 3-2