Vágólapra másolva!
Az ötödik helyen végzett Szerencse Mónika a 63 kg-os súlycsoportban a moszkvai birkózó Európa-bajnokságon, mivel a bronzcsatában kikapott az osztrák Nikola Hartmanntól.

A magyar csapattól származó információ alapján az első menetben egy pont döntött, amit Hartmann azért kapott, mert kitolta ellenfelét a szőnyegről. A második szakaszban Szerencse már 3-0-ra vezetett, riválisa azonban 20 másodperccel a vége előtt egy hárompontos akcióval egyenlített, és mivel övé volt az utolsó kísérlet, megnyerte ezt a periódust is.

A 63 kg-os kategória magyarja a nyolcaddöntőben erőnyerő volt, majd a negyeddöntőben legyőzte a spanyol Aurora Fajardót, az elődöntőben azonban kikapott a lengyel Monika Michalik Rogientől, így mérkőzhetett a bronzéremért.

Az 55 kg-osok között érdekelt Szabó Emese első mérkőzésén kikapott az ukrán Marijana Bavdiktól, és mivel a német Jessica Bechtel is jobbnak bizonyult nála, a a vigaszágon sem volt alkalma javítani.

Csütörtökön megkezdődnek a férfiak kötöttfogású küzdelmei, a magyarok közül Majoros István (60 kg), Horváth András (74 kg) és Kiss Balázs (96 kg) lesz érdekelt.