Vágólapra másolva!
Az 1. osztályban szereplő magyar nőiasztalitenisz-válogatott utolsó csoportmérkőzésén nagy csatában, 0-2-ről 3-2-re fordítva legyőzte Franciaország együttesét a brémai csapat-világbajnokságon, majd tovább folytatva a bravúrsorozatot 3-2-re legyőzte Horvátországot, így bejutott a negyeddöntőbe.

A négy csoport győztese - a címvédő Kína, valamint Hongkong, Japán és Dél-Korea - egyenes ágon a negyeddöntőbe került, a második és harmadik helyezettek, köztük Téglás Péter gárdája, csütörtök este lépnek asztalhoz a legjobb nyolc közé kerülésért.

A franciák elleni mérkőzés a lehető legrosszabbul kezdődött magyar szempontból, hiszen Póta Georgina 50 perc alatt 3:2-re kikapott a vb-n eddig bombaformában játszó Carole Grundischtől. A folytatás sem alakult jobban, Tóth Krisztina ugyanis az első két szett megnyerését követően leblokkolt a rivális honosított kínai védőjátékosával, Xian Yi Fanggal szemben, utóbbi így könnyedén nyerte meg a találkozó harmadik, negyedik és ötödik játszmáját.

Ekkor következett a harmadik helyen Lovas Petra, aki remek támadójátékkal, olykor okos, szellemes megoldásokkal késztette megadásra Sarah Hanffout. Ám ekkor még mindig a francia csapatnál volt az előny, s az előjeleket tekintve nem sok jót ígért a Tóth-Grundisch összecsapás. Amikor ennek a meccsnek a második szettjét Grundisch 11:1-re megnyerte, minden veszni látszott, ekkor azonban Tóth váltott, és a következő három játszmát begyűjtötte, egyben két és fél órás mérkőzésen egyenlített.

Jött a döntő ütközet: Póta meccse Fanggal. Az első szett az egész mérkőzés legnagyobb csatáját és 18:16-os francia sikert hozott. Innentől kezdve aztán a Statisztika fiatal játékosa zseniálisan játszott, egyre többször hibára késztette ellenfelét, aki türelmetlen lett, miközben Póta kivívta a győzelmet és a legjobb tizenkettő közé kerülést Magyarország számára.

A válogatott csoportjából a harmadik helyen jutott tovább, következhetett a D csoportban második Horvátország. A Póta Georgina, Tóth Krisztina, Lovas Petra összeállítású csapat nem fejezte be a bravúrok sorazatát, déli szomszédunkat 3-2-re legyőzve bejutott a negyeddöntőbe.

A riválisnál Boros Tamara kétszer ugyan egyenlíteni tudott - előbb Tóthot, majd Pótát győzte le -, de a mindent eldöntő, ötödik összecsapáson Tóth könnyedén nyert 3-0-ra, így továbbjuttatta a magyar csapatot, amelyre Japán vár a legjobb nyolc között.

Eredmények, nők, 1. osztály, B csoport, 5. forduló:
Magyarország - Franciaország 3-2
Póta Georgina - Carole Grundisch 2:3 (7, -6, -7, 8, -6)
Tóth Krisztina - Xian Yi Fang 2:3 (13, 8, -3, -2, -4)
Lovas Petra - Sarah Hanffou 3:0 (8, 15, 9)
Tóth - Grundisch 3:2 (-9, -1, 8, 6, 7)
Póta - Fang 3:1 (-16, 4, 8, 6)

További eredmények:
Hongkong - Lengyelország 3-0
Koreai NDK - Tajvan 3-0

A csoport végeredménye:
1. Hongkong
2. Koreai NDK
3. Magyarország
4. Franciaország
5. Lengyelország
6. Tajvan

A negyeddöntőbe jutásért:
Magyarország - Horvátország 3-2
Póta Georgina - Cornelia Vaida 3-0 (9, 9, 9)
Tóth Krisztina - Boros Tamara 0-3 (-13, -6, -9)
Lovas Petra - Sandra Paovic 3-1 (6, 11, -7, 8)
Póta - Boros 0-3 (-11, -10, -4)
Tóth - Vaida 3-0 (6, 8, 8)

A 2. osztályban szereplő magyar férfiasztalitenisz-válogatott alig több mint 45 perces mérkőzésen 3-0-ra verte Észtország legjobbjait a brémai csapat-világbajnokságon. Harczi Zsolt együttese így csoportjából Portugália és Szlovénia mögött a harmadik helyen lépett tovább és pénteken folytathatja a küzdelmeket az első osztályba jutásért.

Eredmény, férfiak, 2. osztály, F csoport, 5. forduló
Magyarország - Észtország 3-0
Fazekas Péter - Alekszandr Szmirnov 3:0 (4, 8, 3)
Zwickl Dániel - Vallot Vainula 3:0 (4, 6, 6)
Jakab János - Szergej Petrov 3:0 (8, 5, 9)