Vágólapra másolva!

Férfi pingpongosaink feljutottak a Bajnoki Divízióba

A magyar férfiasztalitenisz-válogatott nagy bravúrt végrehajtva 3-1-re legyőzte a Koreai NDK együttesét a brémai csapat-világbajnokság 2. Divíziójának elődöntőjében, így Harczi Zsolt csapata a 2008-as kuangcsui vb-n újra a legjobbak között, vagyis a Bajnoki Divízióban szerepelhet. Vasárnap este a fináléban - a hétfő reggelről előrehozott találkozón - a spanyolokat is legyőzték a mieink, így az első helyen végeztek.

Magyar szempontból pompásan indult a KNDK elleni találkozó, mert Jakab János 3-2-es győzelemmel nyitott Kim Szong Csol ellen. Az ötödik játszma a már-már megszokott hatalmas küzdelmet és 16-14-es Jakab-diadalt hozott.

A folytatásban Zwickl Dániel szintén 3-2-re diadalmaskodott Kim Hjok Bonggal szemben, s alig másfél óra elteltével a magyar válogatott 2-0-ra vezetett. Zwicklnek a világbajnokságon ez volt a nyolcadik győzelme, emellett mindössze egyszer hagyta el vesztesen az asztalt a fiatal magyar versenyző.

A harmadik találkozón Pázsy Ferenc két játszma előnyt adott ellenfelének, majd innen kapaszkodott vissza a magyarok legrutinosabb játékosa. Az ötödik szettben An Csol Jong, ha minimális különbséggel is, de jobbnak bizonyult Pázsynál, s ezzel szépített az ellenfél.

Jakab János a befejező meccsen álomszerűen kezdett, két gyors játszmát nyert meg, majd a harmadikban 10-9-nél meccslabdája volt. A meccslabdákból a későbbiek folyamán akadt még öt, így Jakab az ötödik szettben a hatodik mérkőzéslabdát beütve jutatta fel Magyarországot az első osztályba.

"Amikor másfél évvel ezelőtt elkezdtem a fiúkkal a munkát, azt mondtam, hogy sokat és keményen fogunk dolgozni, s hamarosan az eredmények is jönnek" - nyilatkozta a sikert követően Harczi Zsolt szövetségi kapitány. "Ebben a gárdában még nagyon sok tartalék van, hiszen Zwickl Dániel és Jakab János is a húszas éveinek elején jár. Nehezen kezdődött számunkra ez a világbajnokság, a hét elején még gyengén muzsikáltunk Brémában, de a lényeg az, hogy az igazán fontos találkozókon rendre mi nyertünk. Nagyon jó volt az is, hogy a csoportmeccseken elszenvedett két vereséget követően az egyenes kieséses szakaszban a fiúk elhitték, hogy lehet nyerni a szlovénok és a portugálok ellen is, annak ellenére, hogy korábban kikaptunk tőlük. Most tovább dolgozunk, hiszen a csapatversenyek felkerültek a pekingi olimpia műsorára, márpedig nagyon jó lenne, ha ezek a játékosok kijutnának az ötkarikás játékokra."

Férfi II. Divízió, elődöntő:
Magyarország - Koreai NDK 3-1
Jakab János - Kim Szong Csol 3-2 (-9, 7, -9, 7, 14)
Zwickl Dániel - Kim Hjok Bong 3-2 (12, -6, 9, -9, 9)
Pázsy Ferenc - An Csol Jong 2-3 (-7, -7, 9, 9, -10)
Jakab János - Kim Hjok Bong 3-2 (5, 9, -10, -12, 3)

A másik ágon:
Spanyolország - Szingapúr 3-1