Vágólapra másolva!
Ezen az oldalon követhetjük figyelemmel, hogy a magyar versenyzők hogyan jutnak el a világbajnokságig.

A szétlövések után már a nyár közepére kialakult a végleges vb-csapat. A csehországi Európa-bajnokságot ezúttal a világbajnoki felkészülés állomásának tekintette Angyal Zoltán szövetségi kapitány, s annak ellenére, hogy versenyzőink nem csúcsformában álltak rajthoz, az egyik legsikeresebb Eb szereplést tudhatták magukénak (10 arany-, 4 ezüst- és 4 bronzérem). A lányok szinte száz százalékos teljesítményt nyújtottak (Kovács és Janics párosban és négyesben egyaránt triplázott) és csak egyetlen számban nem állhattak a dobogó legfelső fokára. Paksy Tímea 200 méteren hatalmas versenyben néhány centivel kapott ki a szám specialistájától, a több éve veretlen spanyol Portelától.

A kenusok mezőnyében négyeseink a két hosszabb távon bronz, míg 200 méteren ezüstérmet szereztek, ami bíztató a szegedi vb előtt. Kenu párosban Kozmann György és Kolonics György indult minden számba és mindhárom távon csupán kevéssel maradtak le a dobogóról. Kenu párosban a világbajnokságon 200 méteren a Végh Attila, Kovács Gergely páros indul, akik szintén nagy reményekkel vágnak neki az augusztus 17-én kezdődő viadalnak.

A kenu egyeseknél 1000 méteren a sérüléséből gyorsan felépült Vajda Attila áll majd rajthoz, akinek nem titkolt szándéka elcsípni az első három hely valamelyikét. 500 méteren Mike Róbert, míg 200 méteren Bozsik Attila képviseli hazánkat. Mike Róbert az Eb-n 9. lett, ami egy ilyen fiatal versenyzőtől szép teljesítmény, úgyhogy az ő esetében a döntőbe kerülés a cél Szegeden, míg Bozsik Attila az 7. helyen zárt az Európa-bajnokságon, ő pedig ezen szeretne javítani.

Kajakosoknál a Kammerer Zoltán, Kucsera Gábor páros 1000 méteren első, míg 500 méteren második lett, csakúgy, mint Benkő Zoltán, aki ugyanezt fordítva tette, ő 1000 méteren lett második és az 500-as futamban diadalmaskodott. A fiúk azóta még elszántabban edzenek, úgyhogy joggal reménykedhetünk a hasonlóan remek szereplésben.

Kétszáz méteren kajak egyesben Boros Gergely áll majd rajthoz, aki az Eb-n negyedikként zárt, míg párosban a Sík Márton-Csamangó Attila egység indul. Ők az első öt hely egyikét kaparinthatják meg.

A négyesek mezőnyében a klasszikus, 1000 méteres távon a Gyökös Lajos, Kökény Roland, Vereckei Ákos, Horváth Gábor egység indul majd. Ők kihagyták az Európa-bajnokságot, úgyhogy ilyen felállásban a vb-n debütálnak. Az egyaránt kétszeres olimpiai bajnok Vereckei és Horváth rutinja sokat segíthet, az a "kényszerítő" körülmény pedig, hogy csapattársaikkal csupán ebben az egy számban harcolták ki az indulási jogot, kettőzött erőbedobásra sarkallhatja őket. Ötszázas és kétszázas négyesünk az Eb-n 3. lett, de mindkét egység ennél többet, jobbat akar a népes hazai szurkolósereg előtt.