Vágólapra másolva!
A Magyar Síakadémia elkészítette a Síkresz című rövidfilmet, létrehozta a versenyszakosztályt, valamint beindította a síoktatóképzést. A szervezet évadzáró sajtótájékoztatóján a támogató Uniqa Biztosító reklámarcaként részt vett az olimpiai bajnok osztrák Stephan Eberharter is.

A 2004-ben visszavonult Eberharter - akinek a nevével hirdetett biztosítást 8 ezren vették igénybe a télen - eredményekben bővelkedő pályafutásának legszebb momentumaként az ötkarikás aranyérem átvételét említette. A medált a 2002-es Salt Lake City-i játékokon nyerte óriás-műlesiklásban.

"1991-ben üstökösként robbantam az élvonalba két világbajnoki aranyéremmel, de utána súlyos sérülést szenvedtem. Bal térdem miatt legközelebb 1996-ban tudtam újra teljes erőbedobással versenyezni. Szerencsére onnantól minden jóra fordult, és 2004-ig fantasztikus sikerekben lehetett részem" - emlékezett vissza Eberharter, aki 2003-ban harmadik vb-címét is megszerezte.

Visszavonulása okáról annyit mondott, hogy 35 évesen szerette volna egészségesen abbahagyni a sportolást, mivel a síelés, azon belül is a lesiklás, rendkívül veszélyes.

"Mindig az öröm, az élvezet vitt a pályára, nem a pénz motivált. Ez a mentalitás segített át a hosszú kihagyást eredményező sérülésemen is. Arra is büszke vagyok, hogy győztesként, a közvetlen élmezőny tagjaként vonultam vissza" - fejtette ki a sízésről vallott filozófiáját Eberharter, aki saját bevallása szerint új hobbikra lelt a vitorlázásban és a golfban.