Vágólapra másolva!
Nagy János az első menetben kiütéses vereséget szenvedett az argentin Jorge Rodrigo Barriostól a Boksz Világszervezet (WBO) nagypehelysúlyú címmérkőzésén, Los Angelesben.

Noha a tizenkét menetesre tervezett összecsapás elején Nagy fejen és testen is tisztán megütögette ellenfelét, a küzdelem már a 49. másodpercben eldőlt, Barrios ugyanis az első adandó alkalommal törlesztett, előbb egy jobbegyenessel bemérte a távolságot, majd két egymást követő, bordára irányzott balhoroggal a padlóra küldte a magyar bokszolót. Nagy János térdre rogyott, s kiszámolták őt. Az AP beszámolója szerint a Staples Center 10 167 nézőjének nem igazán tetszett a produkció, kifütyülte "Csonttörőt".

Nagy pályafutása 25. mérkőzésén szenvedte el első vereségét, és vélhetően az esélyt, hogy a súlycsoport legjobbjai között emlegessék a nevét. Jorge Rodrigo Barrios immáron második alkalommal védte meg WBO-címét, rekordja 46 győzelem, 2 döntetlen és 1 vereség.

A győztes maga is meglepődött, hogy ilyen hamar befejeződött a mérkőzés. "Az első ütésem még nem volt igazán erős, a másodiktól dőlt ki. Szinte alig akaszkodtunk össze, és máris padlóra került" - mondta.

"Soha nem találtak el így ezelőtt. Egyszerűen kiütötte belőlem a levegőt. Folytatni akartam a küzdelmet, de nem tudtam" - összegezte a történteket Nagy.

Az est másik magyar résztvevője, Nagy József győzött. "Hóhér" a haiti illetőségű Julio Jean ellen diadalmaskodott hat menetben, 59-55 arányban. Az EBA nagyközépsúlyú Európa-bajnoka így a 14. profi összecsapásán is győzelmet aratott, de nem sokáig ülhet a babérjain, mivel két hét múlva, Szolnokon is ringbe szólítják.

A gála másik nagypehelysúlyú címmérkőzésén, a Boksz Világtanács (WBC) összecsapásán a mexikói Marco Antonio Barrera megvédte világbajnoki övét az amerikai Ricardo "Rocky" Juarezzel szemben. A találkozó végén először döntetlent hirdettek, de azután kiderült, hogy a 114-114-es pontarányt kihozó bíró rosszul adta meg az eredményt, és valójában Barrerát látta jobbnak 115-114-re. Ezzel a mexikói diadalmaskodott, mivel egy másik pontozó is neki adta a mérkőzést, 115-113-mal, és csupán a harmadik szakember vélte úgy, hogy Juarez volt jobb 115-114-gyel.

Barrera megszenvedett a sikerért, feldagadt szemmel, és vérző orral hagyta el a ringet. Ezzel együtt immár 62 győzelemnél tart, melyhez csupán 4 vereség társul. Juarez sorozatban másodszor kapott ki, azelőtt pedig 25 összecsapást nyert meg.