Vágólapra másolva!
Mindkét szakágvezető, Nagysolymosi Sándor és Csák József is felemás értékelést adott válogatottja teljesítményéről a tamperei cselgáncs Európa-bajnokság után.

A férfiakat irányító Nagysolymosi kiemelte, hogy a finnországi eredmények hűen tükrözik a realitást, és nagyjából megfelelnek az elvárásoknak:

"Az Eb előtt egy érmet és egy ötödik helyet jelöltem meg célkitűzésként, ebből egy ezüst és egy hetedik hely lett. Magamat is beleértve úgy érzem, sok hibán kell még javítani a műhelyekben, továbbá különösen fontos lenne néhány versenyzőnél a felkészülési és a vizsgaidőszak összeegyeztetése, hogy a tavaszi Világkupa-viadalok után ne tompuljanak el. Mivel ebben a sportban szinte minden fejben dől el, jövőre meg kell oldani, hogy az érintettek az olimpiai kvalifikáció kedvéért halasszanak a főiskolán vagy egyetemen" - nyilatkozta.

Ami az egyéni teljesítmények megítélését illeti, a kecskeméti szakember szerint Burján László (60 kg) nem tudott előrelépni első két felnőtt évében, ezért el kellene gondolkoznia a folytatáson, az Ungvári Miklóst "pótló" Neu Gábornak (66) pedig a 2007-es Eb utáni Vk-versenyeken lehet legközelebb esélye. Az államvizsgázó Braun Ákosnak (73) világ- és Európa-bajnokként el kell viselnie az óhatatlan pszichés visszaesést, ifj. Nagysolymosi Sándor (81) május első felében 9 vizsgát tett le, az első felnőtt világversenyén részt vevő Farkas Bálinttól (90) azonban eleve nem lehetett sokat várni, hiszen még nem ért be.

A 100 kg-ban ezüstérmes, és a tavaszi erőpróbákon a legkiegyensúlyozottabb teljesítményt nyújtó Hadfi Dániel tamperei sikerével nagykorú lett a dzsúdóban, míg Bor Barna (+100) bizonytalankodásaiba ugyancsak "bejátszhatott" a főiskola is.

Csák József női szakágvezető azzal kezdte számvetését, hogy logisztikai okokból nem láthatta a lányok minden mérkőzését, ugyanis csaknem mindennap el kellett mennie Helsinkibe kisbusszal, hogy hozza-vigye a magyar küldöttség különböző időpontokban induló és érkező tagjait.

"Négyük közül a helyezetlenül végzett Mészáros Anettnek volt a legnehezebb dolga, mivel rögtön az első meccsén szembekerült a címvédő holland Bosch-sal. Baczkó Bernadett 5. helye jó teljesítmény első Eb-jén a "nagyok között", míg a 7. Szabó Brigittában és a helyezetlen Perge Ilonában még maradt tartalék" - tette hozzá.

A jövőre induló olimpiai kvalifikációs időszak áprilisban, a belgrádi Eb-vel kezdődik, nyáron a Rio de Janeiró-i vb-vel folytatódik, majd a 2008-as - egyelőre ismeretlen helyszínű - kontinenstornával fejeződik be.