Vágólapra másolva!
Hadfi Dániel ezüstérmet nyert a tamperei cselgáncs Európa-bajnokságon a 100 kilogrammosok mezőnyében a hét végén, a Honvéd TFSE versenyzője hazaérkezése után nyilatkozott az [origo]-nak.

"Fantasztikus verseny volt, nem is tudom, hol kezdjem az élménybeszámolót, mert annyi impulzus ért a verseny folyamán. Kicsit nyögvenyelősen indult a napom, mert volt még 10 dekagramm fölöslegem, és azt le kellett dobnom a mérlegelés előtt. Amikor ez sikerült, már megkönnyebbültem és készülhettem is az első mérkőzésemre a lengyel Matyaszekkel.

Az ellenfelem tavaly még a 90 kilogrammban versenyzett, így nagyon fürge volt, de szerencsére a súlyfölényemet sikerült érvényesítenem, és megnyertem a találkozót. Aztán következett a német Peters, aki már sokszor megtréfált, legutóbbi két mérkőzésünkön például megvert, de most én voltam jobb formában, és máris az elődöntőbe kerültem, ahol az athéni olimpiai bajnok, a fehérorosz Makarov várt rám.

Gigászi mérkőzést vívtunk egymással, végig én vezettem, de két másodperccel a lefújás előtt egyenlített, és jöhetett a hosszabbítás. Nyertem. A fináléban sajnos kikaptam, és fájó szívvel hagytam ott az aranyérmet, mert egy döntőben már csak a győzelem lehet az ember célja. Nekem nem sikerült, pedig azt hittem az utolsó akciónál, hogy a nyakamba kerül az aranyérem. A bírók többször visszajátszottak a dobásom, és a nagy kivetítőn, már a tatamin láttam, hogy igazuk volt, nem is reklamáltam. Ettől függetlenül a motivációm megmaradt, és szeretnék nyerni majd a jövőben."

- Gondolom, az ünneplés sem maradhatott el.
- Már Finnországban koccintottunk a sikerre az edzőmmel, Toncs Péterrel, bár igazán nem tudtam ellazulni, hiszen a napi stressz még bennem volt, de tervezem, hogy itthon is lesz majd egy baráti parti, ám most a TF-n a vizsgaidőszakomra készülök, ami talán nehezebb lesz, mint az Eb. Nem mellesleg, ősszel lesz még egy főiskolás világbajnokság, illetve jövőre szintén Európa-bajnokság és világbajnokság, amelyik már kvalifikál a pekingi olimpiára, tehát egy percre sem lazíthatunk. Szeretném még teljesebbé tenni az idei évemet, tehát tanulok és edzek.

Tomka Tivadar