Vágólapra másolva!
Kilenc év folyamatos versenyzés után az ötszörös vb-ezüstérmes, Európa-bajnok Deák Bárdos Mihály az év elején lazábbra vette a munkát, pihenőt kért és kapott kötöttfogású birkózó-válogatottunk szövetségi kapitányától, Komáromi Tibortól. A Vasas nehézsúlyú klasszisa a moszkvai Eb-n sem indult, a vb-felkészülésbe azonban már feltöltődve vetette bele magát.

- Június elején elindult az első hazai profi birkózó gálán. Hogy érezte magát ezen a versenyen? - kérdeztük Deák Bárdos Mihályt.
- Igazán remekül, és ezt nem csak azért mondom, mert a birkózásra már igencsak kiéhezve léptem szőnyegre, és anélkül, hogy teljes erőbedobásra késztettek volna, megnyertem a meccsemet. Úgy gondolom, hogy ez a gála nagyon jó kezdeményezés, és várom az őszi folytatást. A birkózásra igazán nem lehet azt mondani, hogy könnyen eladható sportág, de az ilyen gálák sokat dobhatnak a népszerűségén.

- Visszazökkent már a megszokott menetrendbe?
- Hogyne, most is éppen edzésről jövök. Már javában erősítünk, alapozunk a válogatottal, és gőzerővel készülünk az őszi világbajnokságra, amely majd Kínában lesz.

- Versenyekre is utaznak a nyáron?
- Igen, augusztusban két megméretésünk is lesz. Először a Brassóban a román, majd a hagyományosan jóval erősebb lengyel nagydíj, vagyis a Pytlasinski-emlékverseny Varsóban. Azután már csak egy hónap választ majd el bennünket a vb-től, s szeptember közepén tizenkét nappal a rajt előtt ki is utazunk Kínába, hogy ott egy nemzetközi edzőtáborban végezzük el az utolsó simításokat.

- Tavasszal a budapesti csapat Világkupán csak egy meccset vállalt be, aztán az Eb-t is kihagyta, mondván, hogy az év elején most inkább pihenne. Sikerült feltöltődnie?
- Igen, sikerült, és egyáltalán nem bántam meg, hogy nem indultam a moszkvai Eb-n. Még úgy se bánom, hogy egy olyan török versenyző lett az aranyérmes, egy fiatal, 20-21 éves srác, akit előtte Törökországban, Izmirben vertem meg. Kilenc év folyamatos versenyzés után erre a szusszanásra szükségem volt. Én sem leszek fiatalabb, már 31 éves vagyok, így aztán néha be kell iktatni egy kis szünetet. Már csak azért is, mert az elkövetkezendő pár évben még komoly céljaim vannak a birkózásban.

Fábik Tibor