Vágólapra másolva!
A Roland Garros után Wimbledonban is egymás ellen vív elődöntőt Justine Henin-Hardenne és Kim Clijsters. A két belga teniszklasszis egyaránt két szettben verte riválisát. A másik ágon Marija Sarapova ellenfele a francia Amélie Mauresmo lesz, az orosz teniszklasszist azt sem zavarta meg, hogy Gyementyjeva elleni meccsére egy meztelen szurkoló rohant be, akit pár cigánykerekezés után vezettek el a biztonságiak.

Nem történt meglepetés az angol nyílt teniszbajnokság női egyesének negyeddöntőiben, a legjobb négy közé ugyanis a viadal első négy kiemeltje jutott. A francia Amélie Mauresmo szenvedett meg a leginkább, a világelső ugyanis csak három játszmában tudta legyűrni az orosz Anasztaszja Miszkinát.

Az első szett 21 perces rohamát Miszkina gyorsan kiheverte, ám a döntő játszmában érvényesült a papírforma. Mauresmo végül egy óra 23 percnyi csatában nyert (6:1, 3:6, 6:3), s zsinórban negyedszer jutott elődöntőbe a füves pályás szentélyben.

Ellenfele Marija Sarapova lesz, aki honfitársnője, Jelena Gyementyjeva ellen mindössze 70 percet töltött a gyepen. Az első játszmát könnyedén, 27 perc alatt hozta 6:1-re a két évvel ezelőtti bajnok, s a másodikban is 3:0-ra vezetett már, amikor egy meztelen férfi rohant a pályára. A közönség döbbenete és füttykoncertje közepette cigánykereket hányt, mire a biztonságiak egy vörös pokróccal betakarva lekísérték a pályáról.

Sarapovát kicsit megzavarta az incidens, egy játékot még hozott, ám 4:0-ról 4:3-ra "kiengedett", végül aztán könnyedén hozta a két játékot, s ezzel a mérkőzést.

Kim Clijsters két szoros játszmában, 1 óra 26 perc alatt nyert a kínai Na Li ellen. A belga sztár már az első játszmát is nagy küzdelemben nyerte meg, a másodikban azonban kínai ellenfele még jobban megnehezítette a dolgát. Na Li az alapvonalon nagyon biztosan és erősen ütött, az adogatás-fogadásai pedig egészen kiválóak voltak, ennek köszönhetően elhúzott 5:2-re.

Clijsters azonban fokozatosan ledolgozta a hátrányát, kiegyenlített, majd a mérkőzésért adogathatott, és 6:5-nél három meccslabdához jutott. Az első kettőt még hárította a kínai lány a harmadikat azonban már nem. Na Li ennek ellenére történelmet írt sikerével, hiszen a távol-keleti ország teniszezői közül ő jutott először a nyolc közé Grand Slam-tornán.

Forrás: EPA

Cigánykerék lenge kivitelben

Justine Henin-Hardenne ezúttal a francia Severine Bremond ellen győzött 6:4, 6:4-re a negyeddöntőben. "Tudtam, hogy nehéz meccs előtt állok, de készen álltam a küzdelemre. Ellenfelem a kvalifikációból verekedte el magát a legjobb nyolc közé, a héten szenzációsan teniszezett, igazán otthonosan mozgott a füvön" - nyilatkozta Henin.

Clijsters és Henin a francia bajnokságon is összefutott, akkor a Roland Garros elődöntőjében Henin 6:3, 6:2-re diadalmaskodott.

Eredmények, női egyes, negyeddöntő:
Henin-Hardenne (belga, 3.) - Bremond (francia) 6:4, 6:4
Sarapova (orosz, 4.) - Gyementyjeva (orosz, 7.) 6:1, 6:4
Clijsters (belga, 2.) - Na Li (kínai (27.) 6:4, 7:5
Mauresmo (francia, 1.) - Miszkina (orosz, 9.), 6:1, 3:6, 6:3

[origo] / (MTI)