Vágólapra másolva!
A magyar férfiválogatott is meghívást kapott a cselgáncs csapat-világbajnokságra, amelyet szeptember 15-16-án rendeznek Párizsban.

"A tavalyi csapat Eb-n a fiúk ezüstérmet nyertek Debrecenben, ezért a vb-szervezők Európából hatodik együttesként bennünket kértek fel a részvételre. Meggyőződésem, hogy nem leszünk esélytelenek a 16 csapatos mezőnyben " - mondta Tóth László, a hazai szövetség elnöke.

A Nagysolymosi Sándor férfi szakágvezető által irányított gárda súlycsoportonként két dzsúdóssal, a legerősebb összeállításában utazik majd Franciaországba.

Ami a múltat illeti, eddig ötször kerül sor "világszinten" országok közötti versengésre. Az elsőt 1994-ben ugyancsak Párizs rendezte Nemzetek világbajnoksága néven, majd ugyanilyen elnevezéssel találkoztak a résztvevők Oszakában (1997) és Minszkben (1998). Három évvel később Budapesten zajlott le a Millenniumi Világkupa, amelyen nem az országok, hanem az öt kontinens válogatottjai csaptak össze, a viadal a Kovács Antallal felálló Európa sikerét hozta. Az első - nevében is - csapat-vb-nek 2002-ben Bázel adott otthont.

Az idei résztvevők:
férfiak: Magyarország, Franciaország, Hollandia, Grúzia, Izrael, Oroszország, Algéria, Tunézia, Egyiptom, Japán, Koreai Köztársaság, Irán, Mongólia, Óceánia-válogatott, Brazília, Kuba

nők: Algéria, Szenegál, Tunézia, Japán, Kína, Koreai NDK, Mongólia, Oroszország, Hollandia, Szlovénia, Nagy-Britannia, Franciaország, Óceánia-válogatott, Kuba, Brazília.