Vágólapra másolva!
Férfi kardban az orosz Alekszej Jakimenko, női párbajtőrben a német Claudia Bokel szerezte meg az aranyérmet az izmiri vívó Európa-bajnokságon.  Jakimenko a 16 között Nemcsik Zsoltot állította meg, Bokel ugyanebben a szakaszban Hormay Adrient búcsúztatta.

Nem szerepeltek jól a magyar férfi kardozók az izmiri vívó Európa-bajnokság szerdai versenynapján: közülük a legtovább az olimpiai ezüstérmes Nemcsik Zsolt jutott, aki tizedik helyen végzett a 49 fős mezőnyben. Lengyel Balázs a 11., Decsi Tamás a 22., Lontay Balázs pedig a 28. lett.

A férfiakhoz hasonlóan a női párbajtőrözők is elmaradtak a várakozástól: legjobb magyarként Hormay Adrien kilencedik lett, míg Nagy Tímea a 27., Tóth Hajnalka a 29., Szász Emese pedig a 39. helyen végzett a 73 fős mezőnyben.

Hormay a csoportküzdelmek után egyedüli magyarként rögtön a legjobb 32 közé került, s ott nyert is az olasz Cristiana Cascioli ellen. A negyeddöntőbe jutásért Claudia Bokellel találkozott: a német vívó jórészt vezetett ellene az asszójuk során, a 3x3 perc lejártakor 7-7 volt az állás, majd a ráadásban Bokel ért el találatot.

A legjobb 32-ig jutó két magyarnak is hosszabbításban pecsételődött meg a sorsa. A tavalyi ezüstérmes Tóth 9 mp-cel a vége előtt egyenlített az észt Irina Embrich ellen, az extravívásban azonban a rivális volt pontosabb, így ő léphetett tovább. A kétszeres egyéni olimpiai bajnok Nagy az olasz Natalie Moellhausennel szemben kényszerült egyperces ráadásra, de neki sem sikerült bevinnie a döntő tust.

Eredmények, férfi kard:
Elődöntő:
Volodimir Lukasenko (ukrán) - Julien Pillet (francia) 15-11
Alekszej Jakimenko (orosz) - Florin Zalomir (román) 15-14

Döntő:
Jakimenko - Lukasenko 15-11

A végeredmény:
1. Jakimenko
2. Lukasenko
3. Pillet és Zalomir
... 10. Nemcsik Zsolt
11. Lengyel Balázs
...22. Decsi Tamás
...28. Lontay Balázs

Női párbajtőr
elődöntő:
Claudia Bokel (német) - Anca Bacioiu (román) 15-8
Tatyjana Logunova (orosz) - Nagyja Kazimircsuk (ukrán) 14-13

Döntő:
Bokel - Logunova 11-10

A végeredmény:
1. Bokel
2. Logunova
3. Bacioiu és Kazimircsuk
...9. Hormay Adrien
...27. Nagy Tímea
... 29. Tóth Hajnalka
... 39. Szász Emese

Csütörtökön a férfi tőrözők és a női kardozók csapatversenyeit rendezik.