Vágólapra másolva!
A tavalyi, budapesti eseményt idézte a Palma de Mallorca-i ifjúsági úszó Európa-bajnokság zárónapja: a magyarok valósággal taroltak, két arany-, két ezüst- és két bronzérmet szereztek vasárnap.

Az alaphangot Szabó János adta meg, aki 100 háton lett ezüstérmes. Őt Dara Eszter követte: előbb 200 vegyesen végzett harmadikként, majd 100 pillangón 1:00.55 perccel ért célba Európa-bajnokként!

Ezután megint a fiúkon volt a sor, a nyitónapon remeklő Kis Gergőben és Verrasztó Dávidban ismét nem kellett csalódni: az ajkai fiatalember eddigi szereplésére feltéve a koronát újra aranyérmet nyert, míg Verrasztó ezúttal a dobogó harmadik fokára állhatott fel 200 m vegyesen.

Zárszóként a 4x100-as női vegyesváltó - Kalicz Helga, Bor Katalin, Kovács Emese, Dara Eszter - még a szakvezetőket is meglepő parádés teljesítménnyel a második helyen végzett. Ez azt is jelentette, hogy Dara Eszter rendkívüli produkciót nyújtott az Eb hajrájában, hiszen mindhárom éremből gyűjtött egyet-egyet az utolsó napon.

"Minden jó, ha jó a vége - lelkendezett Güttler Károly szövetségi kapitány. - Ez a nap tényleg úgy sikerült, ahogy szerettük volna, sőt, talán még annál is jobban."

A magyar fiatalok összesen 13 éremmel térnek haza az Európa-bajnokságról: három aranyat, négy ezüstöt és hat bronzérmet szereztek.