Vágólapra másolva!
Mind a négy magyar induló bejutott a budakalászi öttusa Európa-bajnokság hagyományos férfi versenyének vasárnapi döntőjébe. A 64 fős mezőny két csoportban selejtezett, az első 16-16 harcolta ki a finálés indulás jogát. Az A csoportban Horváth Viktor ötödik, Fülep Sándor tizedik, a B-ben Balogh Gábor harmadik, a csak az egyéni versenyre nevezett Kállai pedig tizenharmadik lett.

"Végül is minden jól alakult, legalábbis abból a szempontból, hogy valamennyi versenyzőnk bejutott a döntőbe" - kezdte értékelését Pálvölgyi Miklós szövetségi kapitány. "Vasárnap új verseny kezdődik, azaz a mai teljesítményeket el lehet felejteni. Ezzel együtt érdemes kiemelni, hogy Balogh nagyon jól vívott, Horváth a gyenge vívása ellenére magabiztosan oldotta meg a feladatát, Fülep pedig kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott. Kállai vert helyzetből talpra állva remek taktikával teljesítette a 3000 méteres futást, annak első felében szépen felzárkózott, s így a közvetlen ellenfeleinek már nem volt esélyük utolérni őt."

A végső győzelemre is esélyesek közül kiesett a további küzdelmekből a 2003-ban, Pesaróban világbajnok német Eric Walther, aki a B csoportban huszonnegyedikként rajtolva a tizenhetedik helyen futott a célba, öt másodperccel elmaradva a továbbjutást érő pozíciótól.

Csapatversenyben a magyarok mellett az oroszok, a fehéroroszok, a litvánok és a csehek lesznek érdekeltek háromfős, komplett együttesekkel.

A kontinensviadal szombaton a női döntővel folytatódik. Hazai részről Vörös Zsuzsanna, Máthé Vivien és Füri Csilla lesz ott a 32 fős mezőnyben. Utóbbi egyéni induló. Csapatban a magyarok Vörös és Máthé finálés, illetve Szatmári Adrienn selejtezős eredményével szerepelnek.