Vágólapra másolva!
Az Európa-bajnok Berki Krisztián kedvenc szere, a ló mellett nyújtón, talajon és ugrásban is készül az októberi torna-világbajnokságra.

Berki elmondta, nem véletlenül figyel több szerre is, hiszen a dániai vb előkvalifikáció is lesz egyben a jövő évi, olimpiai kvalifikációs világbajnokságra.

"Szeretnék a csapat hasznos tagja lenni, ami azért is különösen fontos, mert a jelenlegi helyzet szerint csak a gárda szerezhet kvótát a pekingi játékokra" - indokolt a magyar versenyző. "Egy hónapja tart a felkészülés, a pihenő alatt felszedett három kilót már ledolgoztam, így újra versenysúlyomnál vagyok."

A férfi válogatott másik kiválósága, a márciusi cottbusi Világkupa-viadalon Achilles-ín-szakadást szenvedett Gál Róbert továbbra is gyógytornára jár, a múlt héten pedig egy kisebb műtéten is átesett, ennek ellenére szinte már valamennyi szeren edz. "Egy gubó keletkezett a sarkam fölött, ezt egy kicsit meg kellett nyitni, és a letapadt részeket szétoszlatni, így most lazábbá vált az Achillesem" - mondta Gál.