Vágólapra másolva!
A 64 kg-os Káté Gyula a csütörtöki negyeddöntőben magabiztos győzelmet aratott az örmény Gevorg Tamazjan ellen a plovdivi ökölvívó Európa-bajnokságon. A másik magyar, a 91 kg-os Darmos József az első menetben kiütéses vereséget szenvedett ukrán ellenfelétől.

A magyar bokszoló 46-24-es pontozással bizonyult jobbnak ellenfelénél és már mindenképpen éremmel zárja a kontinensvetélkedőt.

"Gyula nagyon jól bokszolt" - mondta Balzsay Károly szövetségi kapitány. "Az első menet után 7-7 volt az állás, a másodikat követően is csak két pont volt az előnye. Utána egyre nagyobb lett a különbség, kétség sem férhetett hozzá, ki a jobb a ringben."

A 91 kg-os Darmos József az első menetben kiütéses vereséget szenvedett az ukrán Gyenyisz Pojacikától.

"Szomorú és dühös is vagyok a történtek miatt" - mondta Balzsay Károly szövetségi kapitány. "A találkozó előtt úgy éreztem, hogy az ukrán egy kicsit fél Józsitól. Amíg tartott a mérkőzés, kiegyenlített volt a küzdelem, aztán Darmos sajnos belelépett egy ütésbe és a földre került. A mérkőzésvezető azonnal beszüntette az összecsapást, én úgy éreztem, hogy számolás után folytatni lehetett volna a mérkőzést. Sajnálom, hogy így ért véget a meccs."

A négy közé két magyar ökölvívó került, Bedák Zsolt (54 kg) és Káté Gyula (64 kg) pénteken lép kötelek közé, mindketten orosz ellenféllel találkoznak.

Egyedül az oroszoknak sikerült az a bravúr, hogy valamennyi súlycsoportban érdekeltek az elődöntőben.