Vágólapra másolva!
Miután Acsay Csilla nem jutott tovább a legjobb 12 közé a műúszók egyéni versenyének selejtezőjéből a margitszigeti Európa-bajnokságon, a szám szombat déli fináléja magyar résztvevő nélkül zajlott és orosz sikerrel zárult: nyert Natalja Iscsenko, teljesen megérdemelten.

A 2004-es madridi Eb és a 2005-ös montreali vb ezüstérmese - akinek dolgát persze megkönnyítette, hogy a műfaj francia klasszisa, Dedieu visszavonult, s a budapesti kontinensviadalt már nem vállalta - megszorítás nélkül diadalmaskodott az ítészek nagy többségénél a maximális 10 pont közeli értékeket kiérdemlő gyakorlatával.

Iscsenkót tisztes távolból követve, de a többieket szintén minőségi különbséggel megelőzve lett második a spanyolok műúszó nagyasszonya, a tavaly világbajnoki harmadik Gemma Mengual, aki az 1995-ös bécsi kontinensviadalon jelentkezett be egy ötödik hellyel, hogy aztán 2000-ben, 2002-ben és 2004-ben is Eb-bronzérmesként végezzen. Most, Budapesten sikerült feljebb lépnie eggyel a szakmai grádicson.

eredmény:
műúszás, egyéni döntő:
1. Natalja Iscsenko (Oroszország) 98,400 pont
2. Gemma Mengual (Spanyolország) 97,700
3. Nathalia Antopulu (Görögország) 93,900

Acsay Csilla a selejtezőben - öt riválisát maga mögé utasítva - a 15. helyet szerezte meg, így nem került döntőbe.

A francia Gilles Rondy nyerte a férfiak 25 km-es nyíltvízi számát Balatonalmádiban. A további dobogós helyek az orosz Anton Szanacsovnak, illetve a győztes honfitársának, Stéphane Gomeznek jutottak.Ebben a számban nem volt magyar induló.