Vágólapra másolva!
Az első két kiemelt, a belga Kim Clijsters és a svájci Patty Schnyder jutott be a döntőbe a 600 ezer dollár összdíjazású stanfordi női keménypályás tenisztornán.

Eredmények, elődöntő:
Clijsters (belga, 1.) - Vaidisova (cseh, 3.) 7:5, 6:2
Schnyder (svájci, 2.) - Golovin (francia) 7:6 (7-4), 6:1

Az orosz Dimitrij Turszunov és a német Tommy Haas vívja a döntőt az 500 ezer dollár összdíjazású Los Angeles-i keménypályás tenisztornán.

Eredmények, elődöntő:
Turszunov (orosz, 8.) - Gonzalez (chilei, 3.) 6:4, 6:2
Haas (német, 6.) - Hrbaty (szlovák, 7.) 6:2, 7:5

Bardóczky Kornél diadalmaskodott a 10 ezer dollár összdíjazású salakpályás férfitenisz-tornán, a romániai Vajdahunyadon. A harmadikként rangsorolt magyar játékos a döntőben a horvát Vjekoslav Skenderovicot győzte le két szettben.

Eredmény, döntő:
Bardóczky Kornél (3.) - Skenderovic (horvát) 6:4, 6:4

Megvédte címét az izraeli Anna Smashnova a 145 ezer dollár összdíjazású Tippmix Budapest Grand Prix női tornán, miután a döntőben két játszmában legyőzte a spanyol Lourdes Dominguez Linót. A 8. helyen kiemelt, 30 éves régi-új bajnok - aki a világranglista 63. helyén áll - idei első és pályafutása 12. diadalát aratta a Római Teniszakadémián. A verseny fináléja előtt Veres Zoltán Európa-bajnok műrepülő tartott bemutatót, majd a páros döntő után Piroch Gábor kaszkadőrshow-val lép fel.

Eredmény, döntő:
Smashnova (izraeli, 8.) - Dominguez Lino (spanyol, 5.) 6:1, 6:3

Az argentin Augustin Calleri nyerte a 646 ezer euró összdíjazású kitzbüheli salakpályás férfi tornát, miután a döntőben három játszmában, 2 óra 23 perc alatt legyőzte honfitársát, Juan Ignacio Chelát. Calleri idei első, pályafutása második ATP-tornáját nyerte egyesben.

Eredmény, döntő:
Calleri (argentin, 9.) - Chela (argentin, 7.) 7:6 (11-9), 6:2, 6:3

A svájci Stanislas Wawrinka nyerte a 340 ezer euró összdíjazású horvátországi
salakpályás férfitornát, miután a döntőben ellenfele, a szerb Novak Djokovic az első játszma rövidítésében feladta a mérkőzést.

Eredmény:
Wawrinka (svájci) - Djokovic (szerb, 4.) 6:6-nál Djokovic feladta