Társoldalunk:

Cseh ezüstérmes 200 háton

2006.08.05. 17:54

Cseh László ezüstérme mellé válogatottunk még egy érmet tehetett az este során: a női műugrás 3 méteres döntőjében Barta Nóra remek teljesítménnyel rukkolt ki, ami harmadik helyet ért a dobogón! Kormos Villő tizenkettedik lett.

Barta Nóra a négyszeres Európa-bajnok, címvédő - nem mellesleg szinkronugrásban olimpiai és világbajnok - orosz Pahalina mögött a második helyen jutott be a tizenkettes döntőbe, ahol az érmekre reálisan legealább hatan pályázhattak, Barta az első sorozat után csak az ötödik helyen állt, majd a második és a harmadik ugrásával egyet-egyet előre lépett, s ekkor az élen nagyon szoros lett az állás: Pahalina és az 1 méteren győztes svéd Lindberg egyformán 193,50 ponttal rendelkezett, Bartának pedig 192,35 pontja volt a harmadik helyen.

A negyedik sorozatban sajnos hibázott, de a közvetlenül utána következő Pahalina hatalmas meglepetésre még nagyobbat rontott. Lindberg 261,00 ponttal egyedül találta magát az élen, a német Kotzian 258,20-szal került a második helyre, Barta 243,40-nel állt a harmadikon.

A záró sorozatban már nem változott a sorrend, amikor versenyzőnk egy tökéletes, 73,50 pontot érő ugrással - 2,5 szaltó előre egész csavarral, csuka mozdulattal - landolt a medencében, boldogon csapott a vízbe, majd a levegőbe, hiszen Eb-bronzot ünnepelhetett.

Forrás: [origo]
Az újdonsült bronzérmes

- Hogyan állt oda a mindent eldöntő utolsó ugrásához? - kérdeztük Barta Nórától.
- Úgy, hogy ennek sikerülnie kell! Tudni kell, hogy amikor 2003-ban Stockholmban megnyertem az Európa-kupát, akkor is ez volt az utolsó ugrásom, és nagyon jól sikerült, ha jól emlékszem, 71,20-at kaptam rá. Most, amikor készüldődtem, megkérdeztem az edzőmtől, Ligárt Balázstól: olyan jó lesz-e, mint Stockholmban? Láttam, hogy ő rettenetesen izgul, viszont én teljesen nyugodt voltam. És utána mondtam is neki, hogy látod, még jobb is lett, mint Stockholmban!

- Ahogy a selejtezőben, most se figyelte az ellenfeleit?
- Most sem. Olykor persze hallottam a többiek pontszámát, fél szemmel láttam, hogy az orosz lány ront, de igazából ezek sem jutottak el a tudatomig. Igyekeztem egy pontra fókuszálni, és kizárólag a saját ugrásaimra koncentrálni. Mondhatom, hogy az egész nap során  nagy harcot vívtam magammal. Kisebb hibáim akadtak, de összességében természtesen nagyon elégedett vagyok a bronzérmemmel. S amit fontosnak tartok még megjegyezni: ez a bronz nem csak az enyém, hanem a szenzációs közönségé is!

- Vasárnap még 3 méteres szinkronugrásban is indul Kormos Villővel. Itt mire számíthatunk?
- Villő is nagyon boldog, hogy most bejutott a döntőbe, mindketten fel vagyunk pörögve, s szerintem levesszük egymás válláról a terhet. Ha a lagjobb formánkat hozzuk, az első hatba kerülhetünk.

A férfi szinkron toronyugrást a Dmitrij Dobroskok, Gleb Galperin orosz páros nyerte.

műugrás, nők, 3 m, Európa-bajnok:
Anna Lindberg (Svédország) 330,60 pont
2. Ditte Kotzian (Németország) 324,90
3. BARTA NÓRA 319,85
...
12. KORMOS VILLŐ 227,95

férfi szinkron toronyugrás, Európa-bajnok:
1. Dobroskok, Galperin (Oroszország) 469.38 pont
2. Meyer, Klein (Németország) 447.96
3. Benedetti, Dell'Uomo (Olaszország) 435.12

Fábik Tibor

[origo]

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK