Vágólapra másolva!
Az Európa-bajnok Berki Krisztián öt szeren készül az októberi tornász világbajnokságra, a vb-bronzérmes Gál Róbert is edz Achilles-ín-műtétje után; s természetesen készül a női válogatott keret is, amelyben több változás történt.

Draskóczy Imre szövetségi kapitány kihirdette az új női válogatott keretet, amelybe Szarka Krisztina, Simon Ágnes, Braczkó Petra (egyaránt KSI), Nagy Orsolya, Pajor Szilvia (Postás SE) és Gombás Laura (Szombathelyi Delfin SE) került be. Az Európa-bajnokságon indult csapatból csak Gombás és Szarka maradt meg. Korcsmáros Enikő és Balázs Beatrix sérülés miatt maradt ki, Farkas Ildikó pedig kikerült a keretből. A térdsérülést szenvedett Korcsmáros a műtéten túl van, egyelőre lábadozik, de a legjobb esetben is csak felemáskorláton számíthatna rá a szakvezetés a vb-n. Ám sajnos sokkal valószínűbb, hogy a jelenlegi legjobb magyar tornásznő nem lesz ott a már olimpiai kvalifikáció szempontjából is fontos világbajnokságon.

"A hét közepén a tati edzőtáborban egy felmérőn megnéztem, hol tartanak a lányok. A gyakorlatok elkészültek, és szerencsére jobban állunk, mint ahogy vártam, Korcsmáros nélkül azonban nagyon nehéz helyzetben leszünk a vb-n. Eddig azt mondtam, a 20.-24. helyezés a cél, de módosítanunk kell. A legfontosabb azonban az, hogy a 24. helyet megszerezzük, mert csak akkor kerülhetünk ki az olimpiára kvalifikáló vb-re" - nyilatkozta Draskóczy Imre.

A férfiaknak szerencsére ilyen gondjuk nem lehet. A lólengésben Európa-bajnok Berki Krisztián öt szeren készül a vb-re; gyűrűn és ugrásban már összeállt a gyakorlata, s még nyújtón és talajon is edz. "Az ugrásom tulajdonképpen egyszerű, és Gál Robinak biztosan könnyű lenne. Nekem viszont nehéz, már csak azért is, mert ezen a szeren versenyen legutóbb két éve, a mesterfokú bajnokságon indultam. A gyűrű jobban tetszik, de összességében élvezem, hogy több szeren készülök, és remélem, hasznos tagja lehetek a csapatnak a vb-n" - fogalmazott Berki Krisztián.

Forrás: [origo]

Berki Krisztián és Gál Róbert

Az ugrásban vb-bronzérmes Gál Róbert még tavasszal a cottbusi Világkupán szenvedett Achilles-ín szakadást, a műtétje után már edz, igaz, egyelőre csak visszafogottan: "Elkezdtem a leugrások gyakorlását is, de egyelőre még csak dupla szőnyegen. Gyógytornára továbbra is járok, a lazítás, nyújtás miatt szükségem van rá" - árulta el Gál Róbert, aki egy más műfajban is bizonyított a felkészülés során. Tudniillik egyéniben ő nyerte a mogyoródi aquaparkban sportolók számára rendezett vetélkedőt, amelyen a tornászok mellett többek között az úszó Kovács Ágnes és Czene Attila, valamint a műkorcsolyázó Sebestyén Júlia is részt vett. A különleges versenyben indulóknak az óriáscsúszdán időre kellett lecsúszniuk, majd dartsszal vízzel teli lufikat szurkáltak ki, focilabdával szlalomoztak vagy éppen a vízifocipályán a kapuban védtek.

"Nem számítottam rá, hogy én nyerek, mert úgy érzem az elején meglehetősen bátortalanul versenyeztem. Aztán belejöttem, jól sikerült például a vízipisztollyal való célba találás, de élveztem a védéseket is, főleg a vetődéseket" - jegyezte meg a mogyoródi kaland kapcsán Gál Róbert.