Vágólapra másolva!
Hobbikerékpározás közben bukott és súlyos sérüléseket szenvedett a két éve visszavonult Richard Virenque, a franciák klasszis országúti kerekese.

A 36 éves sportember az Alpokban, Val d'Isere és Meribel között esett el, eltörött az orra, az arcán több helyen felszakadt a bőr és a homlokán nyílt törés keletkezett.

Virenque rekordnak számító hét alkalommal bizonyult a hegyi pontverseny legjobbjának a világ leghíresebb kerékpáros versenyén, a Tour de France-on, amelyen 1997-ben a német Jan Ullrich mögött második lett, míg egy évvel korábban a harmadik helyen végzett. Karrierjének van egy sötét pontja is: belekeveredett az 1998-as Festina-botrányba, melynek során előbb tagadta, utóbb azonban beismerte, hogy doppingolt.

* * *

Két évvel meghosszabbította szerződését a holland Rabobank csapatával Oscar Freire háromszoros világbajnok kerékpáros. A spanyol versenyző új kontraktusa 2008 végéig szól.

Freire 1999-ben, 2001-ben és 2004-ben volt világbajnok az országúti mezőnyversenyben. Idén a Tour de France-on két szakaszt nyert meg, és a legjobbnak bizonyult a hamburgi klasszikus viadalon is. A 30 éves kerekes 2003-tól szerepel a Rabobank színeiben.