Vágólapra másolva!
Háromból három, ez volt a magyar női csapat aranymérlege a racicei Európa-bajnokságon 500 méteren. Több mint ígéretes statisztika, amely a reményeink szerint nem romlik majd a szegedi világbajnokságon sem.

Az egyik kulcsember, Janics Natasa lesz, aki a 2004-es athéni olimpián egyesben és Kovács Katalinnal párosban is diadalmaskodott ezen a távon. A szegedi versenyen Natasa Kovács Katalinnal párosban és négyesben is hajóba ül 500 méteren. És nem rejtjük véka alá: mindkét számban a magyar egység az abszolút favorit.

Forrás: EPA

"Jó előjel, hogy pontosan ugyanannyi kiló vagyok, mint a zágrábi világbajnokság előtt, így a súlyomból és a jó edzettségi állapotomból kiindulva biztos vagyok benne, hogy repülni fog alattam a hajó" - mondta Janics Natasa.

"Az ötszáz páros természetesen az egyik fő számunk, amelyben olimpiai és világbajnoki címvédők vagyunk, így bár többen is hajtanak a helyünkre, nem engedhetjük meg magunknak, hogy úgymond letaszítsanak a trónról. Hogy ki számít nagy ellenfélnek? Azt hiszem, mindenki, aki bekerül majd a döntőbe."

A riválisok tekintetében ugyanez a helyzet a négyesek versenyében is, amelyben - Natasa ígéri - mindent megtesznek majd a győzelemért.

"Egy aprócska hiba is megpecsételheti a sorsunkat, így azt hiszem, fontos a maximális fegyelem a hajóban" - magyarázta a versenyző, aki elárulta: egyáltalán nem nyomasztja, nem éli meg teherként, hogy hazai rendezésű világbajnokságon kell szerepelni.

"Engem inkább feldob, hogy ennyi ember buzdít majd, és annak különösen örülök, hogy azon a pályán versenyezhetek, amelyen évek óta készülök" - folytatta Janics Natasa, aki biztos, hogy a maga "sajátos stílusában" ünnepli majd meg az esetleges győzelmeket.

"Soha nem tervezem meg előre ezeket a bohóckodásokat, spontán jön belőlem minden" - árulta el Natasa. "Azt hiszem, Szegeden sem tudok majd uralkodni az érzelmeimen, és bízom benne, hogy inkább mosolyt látnak majd tőlem, mint könnyeket..."

Egyesben ezúttal is Benedek Dalma képviseli a színeinket, aki nem titkoltan ismét a dobogó legfelső fokára vágyik. A fiatal versenyző azonban tudja, hogy nem lesz egyszerű dolga, hiszen olyan világklasszisokkal kell felvennie a versenyt, mint Katrin Wagner-Augustin. Dalma az Európa-bajnokságon már legyőzte német riválisát, és ezt a bravúrt a hazai vízen is szeretné megismételni.