Vágólapra másolva!
Büntetőfeljelentést tett egy német professzor a doppingolással gyanúsított Jan Ullrich profi kerékpáros ellen.

"Ullrich valótlanul állította vallomásában, hogy semmi köze a spanyolországi botrányhoz. Időközben ugyanis az ismert orvosi feljegyzések mellett az is kitudódott, hogy a vétkesek egy Zürichben is működő kínai bankon keresztül fizettek a tiltott szerekért" - mondta dr. Werner Franke, a heidelbergi egyetem biológusa, hozzátéve: tudomása szerint a kerekes évi 35 ezer eurót (9,5 millió forint) költött doppingra.

Az 1997-es Tour de France bajnoka ellen választott hazájában, Svájcban doppingeljárás indult. Ha az ország szövetségének fegyelmi bizottsága bűnösnek találja, visszaesőként örökös eltiltás vár rá, mivel kilenc éve már lebukott amfetaminnal.

A 32 esztendős, svájci licenccel versenyző klasszist egy nappal az idei Tour előtt léptették vissza a viadaltól, miután bebizonyosodott érintettsége a madridi ügyben. A szálakat dr. Eufemiano Fuentes mozgatta, ő tartotta a kapcsolatot a kerekesekkel, és a vád szerint ellátta őket tiltott teljesítményfokozókkal. Később az ártatlanságát hangoztató Ullrichhal szerződést bontott csapata, a T-Mobile.