Vágólapra másolva!
A kazah Andrej Kasecskin nyerte a Vuelta a Espana országúti kerékpáros körverseny utolsó hegyi szakaszát, de a 18. etap igazi győztese a vele együtt célba érkezett csapat- és honfitársa, Alekszandre Vinokurov, aki több mint fél perccel növelte előnyét összetettben az ezúttal negyedik hazai Alejandro Valverdével szemben.

Az Astana-Würth színeiben tekerő kazah páros a legendás, Sierra de la Pranderára vezető utolsó emelkedőn hagyta ott riválisait, akiket több mint fél perccel előzött meg. Vinokurov előnye ezzel majdnem egypercesre hízott, ami számára igen bíztató, mivel döntően már csak az utolsó előtti szakaszon lehet változtatni az összetett sorrendjén, de az egyéni időfutamban jobbnak számít Valverdénél. Kasecskin mostani etapgyőzelmével összetettben feljött a harmadik helyre.

A mezőny egyetlen magyar tagja, Bodrogi László több mint 22 perces hátránnyal 125. lett, míg összetettben a 77. helyen áll.

Az olimpiai bajnok Paolo Bettini és a tavalyi ProTour-sorozaton győztes Danilo Di Luca azonban feladta a viadalt, a két olasz sztár már el sem kezdte a csütörtöki szakaszt. Mindketten a hónap végi országúti világbajnoksággal magyarázták visszalépésüket, amelyre szeretnének megfelelően rápihenni

Lépésük nem meglepő, hiszen ugyan mindketten nyertek szakaszt a mostani Vueltán, sőt, Di Luca három napig az összetettben is élen állt, ám a végső győzelemre egyiküknek sem volt esélye.

Forrás: EPA

Eredmények:
18. szakasz: Granada-Sierra de la Pandera 153,1 km:
1. Andrej Kasecskin (kazah, Astana-Würth) 3:57:39 ó
2. Alekszandre Vinokurov (kazah, Astana-Würth) azonos idővel
3. José Angel Gomez Marchante (spanyol, Saunier Duval) 30 mp hátrány
4. Alejandro Valverde (spanyol, Caisse d'Epargne) 32 mp h.
...11. Carlos Sastre (spanyol, CSC) 46 mp h.
...125. Bodrogi László (Credit Agricole) 22:10 p h.

Az összetettben (aranysárga trikó):
1. Vinokurov 71:27:08 ó
2. Valverde 53 mp hátrány
3. Kasecskin 2:06 p h.
4. Sastre 2:51 p h.
5. Gomez Marchante 5:06 p h.
...77. Bodrogi 1:59:21 ó h.

Pénteken a Jaén és Ciudad Real közötti 205,3 km-es etap vár a mezőnyre.