Vágólapra másolva!

Wöller profi szemlélettel készül a vébére

Wöller Gergő Szombathelyen ismerkedett meg a birkózással, és már gyerekkorában örökmozgó volt, akárcsak öccse, aki szintén a szőnyegen gyűri az ellenfeleket. Gergő tavaly a budapesti vébén is ígéretesen birkózott, de az igazi áttörésére a felnőttek között még várni kell.

"Hétéves koromban kezdtem el a sportágat. Az általános iskolában volt egy éles szemű testnevelő tanárom, aki szólt a szüleimnek, nem vagyok ügyetlen, és próbálkozzam valamilyen sportággal. Összeült a család, és végül a szomszédunk ajánlotta a birkózást, hiszen annak idején ő is a szőnyegen vitézkedett. Nekem valók voltak az edzések, és bár soha nem voltam rossz gyerek, a fölös energiákat bőven le tudtam vezetni a teremben. Sokat köszönhetek nevelőedzőmnek Korontai Józsi bácsinak, aki megszeretette velem, sőt öcsémmel is a birkózást."

- A sport jó hatással volt a magatartására?
- Azzal soha nem volt gondom. Végig ötös voltam még gimnáziumban is. Igaz, én sem voltam szent, mert egyszer-kétszer az igazgatói irodában találtam magam. Emlékszem, egyszer petárdáztam az iskola udvarán, maradjunk annyiban volt már ennél jobb ötletem is. Másszor pedig az iskolai versenyeket bojkottáltam a birkózóedzés miatt.

- Most miként éli mindennapjait?
- Még fáradtan, de a technikai apróságok végső fázisába értünk, szóval ez az érzés csak ideig-óráig marad. Meg aztán Kanton városa minden európainak kuriózum, úgyhogy fel leszek villanyozva.

- Akkor a magyar bajnokság utáni edzői intelem már a múlté?
- Gulyás Istvánnal megbeszéltük a történteket, és igaza volt, hiszen kötelező jelleggel végigbirkóztam az összes mérkőzésemet, de semmi több. Egy válogatott és profi szemléletű sportolónak ennél sokkal többre van szüksége. Ezt mondta az edzőm, és igaza van, mert eddig nem keltem és nem álmodtam feltétlen a birkózással. Sokkal több időt kell szánnom a mentális felkészülésre az edzéseken kívül. Már kezdem elsajátítani mindezt, remélem, hamarosan beérik a gyümölcse.

- Azóta tesztelhette magát?
- Igen, nemrégiben a lengyel válogatottal edzettünk együtt és ott már sikerült meglepnem ellenfeleim váratlan húzásokkal, arra törekszem, hogy mindez a világbajnokságon is így legyen.

- Mindezek mellett a TF-n is tanul.
- Most leszek negyedéves, bár egy-két vizsgámat halasztottam harmadévről. A testnevelő tanári szak nappali tagozatára járok, bízom benne, hogy a vb-n az iskolának is szerezhetek hírnevet, mondjuk, ha érem közelébe érnék, már én is félig-meddig elégedett lennék. A többi, pedig maradjon az én titkom...

NÉVJEGY

Születési idő:

1983. március 18.

Egyesület:

Vasi Volán

Edző:

Őri Gerzson

Legjobb eredményei:

junior vb-3. (2003), junior Eb-3. (2003)


Tomka Tivadar