Vágólapra másolva!
A férfi és női kardozók versenyét rendezték a Józsefváros-kupa második napján: előbbiben Nemcsik Zsolt, utóbbiban Nagy Orsolya győzött. A budapesti Olasz Kultúrintézetben lebonyolított küzdelmekben a magyarok mellett osztrák, hongkongi és kongói vívók vettek részt. A hazai élmezőny az ezúttal bíráskodó Fodor Kende kivételével elindult.

A helyi önkormányzat, illetve a hazai sportági szövetség támogatásával a BSE szervezésében immár negyedik alkalommal került sor a Józsefváros-kupára, amely ezúttal is jól szolgálta célját, a vívás népszerűsítését, egyúttal pedig lehetőséget teremtett a válogatottak - a kardozók mellett, a szombaton pástra lépett tőrözők - számára az erőfelmérésre a hónap végén kezdődő torinói világbajnokság előtt.

A sportágat népszerűsítő rendezvényen a felnőtt profik mellett utánpótlás, illetve veterán versenyzők is pástra léptek, sőt még amatőrök versengésére is sor került az Olasz Kultúrintézet mellett, a Bródy Sándor utca lezárt szakaszán. Az összecsapásokra, illetve a betétprogramokra több százan voltak kíváncsiak. A műsort közös falatozás, utcabál zárta.

Eredmények, férfiak (47 induló):
az elődöntőben:
Nemcsik Zsolt (Vasas)-Nagy Zsolt (Vasas) 15-7
Lengyel Balázs (Vasas)-Kocsis Zsolt (BSE) 15-8

a döntőben:
Nemcsik-Lengyel 15-9

nők (27):
az elődöntőben:
Kerecsényi F. Georgina (GEAC)-Varga Dóra (Csata DSE) 15-10
Nagy Orsolya (UTE)-Csou Tszki (hongkongi) 15-5

a döntőben:
Nagy-Kerecsényi F. 15-7