Vágólapra másolva!
Csollány Szilveszter 2000-ben a sydneyi olimpián aranyérmet nyert gyűrűn, 2004-ben, Athénban az egyik jelölt volt a NOB sportolói bizottságába, és ott lesz két év múlva a pekingi ötkarikás játékokon is. Ezúttal egy újabb szerepkörben, mint a "Peking téged vár" kampány egyik arca.

- Hogy lett a Magyar Olimpiai Bizottság és a Pegazus közös kezdeményezésének az egyik reklámozója? - kérdeztük az olimpiai-, világ- és Európa-bajnok tornászt.
- Nagyon egyszerűen: megkérdezték, hogy lenne-e kedvem csatlakozni ehhez a kampányhoz, és örömmel mondtam igent. Huszonkét olimpiai bajnok reklámozza azt a lehetőséget, hogy a szurkolók milyen módon juthatnak ki szervezett kereteken belül a pekingi játékokra. Utazunk mi is, és a szurkolókkal együtt megyünk a különböző versenyekre, rendezvényekre.

- Azóta, hogy 2002-ben, Debrecenben világbajnok lett, majd visszavonult és elköltözött Budapestről, keveset hallottunk önről. Most mivel foglalkozik?
- Sopronban élek, és egy kizárólag természetes alapanyagokból készült termékeket forgalmazó cég hálózatát építem ki. Olyan termékekről van szó, amelyeket minden nap használunk, mint például a fogkrém, a tusfürdő vagy a mosópor, és ami a legfontosabb, hogy ezek nem károsítják a szervezetet. Ha az emberek tisztában lennének azzal, hogy miközben bedőlnek a televíziós reklámoknak, valójában mennyi vegyszerrel mérgezik a szervezetüket, és így gyengítik az immunrendszerüket, nagyon meglepődnének...

- Önnek mikor nyílt fel a szeme?
- Pár héttel ezelőtt meghallgattam egy előadást, és ezen magam is eléggé megdöbbentő tényekkel szembesültem. S fogalmazhatunk úgy, hogy most már én is afféle felvilágosító tevékenységet folytatok. Több munkatársammal létrehoztunk egy "egészségklubot", ahol az egészséges életmódot propagáljuk. Ebbe beletartozik táplálkozási tanácsadás és a fittség megőrzése is.

- Személyesen is jó példával jár elöl?
- Azt elmondhatom, hogy amióta üdítő gyanánt kizárólag egy bizonyos tiszta gyümölcslevet iszom, elmúlt az allergiám. Emlékszem, korábban, amikor jött a parlagfű-szezon, rettenetesen szenvedtem.

- No és a fittségét hogy őrzi?
- Gyakran megyek futni a városszéli erdőbe, ahol gyönyörű a környezet. Igaz, errefelé érhetik meglepetések az embert. Megesett, hogy egy termetes vaddisznóval találtam magam szembe, és akkor jobbnak láttam, ha visszafordulok...

- A tornával mennyi a kapcsolata?
- Jelenleg nem sok, de a közeljövőben szeretnék beindítani egy tornaiskolát.

Fábik Tibor