Vágólapra másolva!

Veszélyben a férfitorna-csapat olimpiai szereplése

Rosszul szerepelt a magyar férfiválogatott az aarhusi tornász-világbajnokság vasárnapi selejtezőjében, és így veszélybe került a csapat olimpiai szereplése.

A gárda jelenleg a 20. helyen áll, de három csoport még nem mutatta be gyakorlatát. Ahhoz, hogy a jövő évi stuttgarti olimpiai kvalifikációs vb-n elindulhasson az együttes, a legjobb 24 közé kell kerülnie a mostani, dániai viadalon. Amennyiben a csapat nem jut a 24 közé, akkor 2007-ben három egyéni versenyzőt nevezhet a vb-re, így értelemszerűen a pekingi olimpián biztosan nem lesz ott a magyar csapat teljes létszámban - legfeljebb egyéniben.

A vasárnapi selejtezőben a mind a hat szeren induló Hídvégi Vid korláton, a sarokfájással küszködő Hetrovics Marcell ugrásban és talajon rontott. Fekete Levente nyújtón, Horváth Csaba pedig talajon hibázott. Gál Róbertnek és Szalontai Istvánnak ugyanakkor az összes gyakorlata jól sikerült.

"Sajnos, ezek a hibák elegendőek voltak arra, hogy két olyan csapat - a lett és a venezuelai - is megelőzött bennünket, amelyekre nem számítottunk. A nap folyamán most még izgulhatunk, hogy benne leszünk-e a legjobb 24-ben" - mondta Altorjai Sándor, a magyar szövetség főtitkára.

Hozzátette: szinte biztos, hogy sem egyéni összetettben, sem a szerdöntőben nem lesz magyar tornász. Az legkésőbb 22 óra felé derül ki, hogy hányadik helyen zárja a selejtezőt a magyar férfiválogatott.

A hölgyek hétfőn kezdenek, a két magyar induló, Szarka Krisztina és Gombás Laura - akik mindketten kisebb influenzával bajlódnak - kedden délelőtt mutatják be gyakorlataikat.