Vágólapra másolva!
A 66 kg-os Ungvári Miklóssal felálló német TSV Abensberg nyerte meg az OTP Bank Európai Klub Kupa cselgáncssorozat budapesti négyes döntőjét, miután a fináléban 8-4-re verte az orosz Javara Névát.

A bajor együttes az első felvonásban 5-1-re elhúzott, majd a tízperces szünetet követő visszavágón 3-3-as döntetlennel tartotta meg előnyét, s ezzel fennállása legnagyobb sikerét érte el. Az Abensberg diadaláért 15 ezer eurót kap, míg az ezüstérmes szentpéterváriak 10 ezerrel vigasztalódhatnak.

A grúz Szagarejo szerezte meg a harmadik helyet, miután a kétfordulós bronzmérkőzésen összesítésben 8-2-re legyőzte a török BBSK Istanbult. A párharc első felvonásában a kaukázusiak egy döntetlennel 5-1-re bizonyultak jobbnak, majd a tízperces szünetet követő visszavágón - három döntetlennel - 3-1-re nyertek. Dobogós helyükért ötezer eurót vehettek át. A párharc után Tóth László, a magyar szövetség elnöke díjjal jutalmazta a paksi Mészáros Anettet, aki idén 70 kg-ban junior Eb-aranyat és vb-ezüstöt nyert.

A német TSV Abensberget erősítő, 66 kg-os Ungvári Miklós három győzelemmel és egy döntetlennel oroszlánrészt vállalt csapata aranyérmében Budapesten. "Utólag már el merem árulni, hogy nem túl jó formában érkeztem ide, hiszen egy hete még a jobb karomat is alig tudtam felemelni. A kluborvos azonban csodát tett, és masszázzsal annyira helyre tudta hozni, hogy a küzdelem során nem foglalkoztam a vállammal. Fantasztikus érzés BEK-et nyerni, ráadásul úgy, hogy szinte hazai pályán érezhették magukat a külföldi csapattársaim is. Éreztem a közönség szeretetét és biztatását, köszönöm mindenkinek" - mondta az Európa-bajnok, vb-harmadik kecskeméti klasszis.

Ami a folytatást illeti, Ungvárinak egyelőre aligha lesz alkalma kipihenni a diadalt, hiszen jövő hétvégén a Bundesligában vív döntőt, majd csatlakozik a most vasárnap brazíliai edzőtáborba utazó válogatotthoz.