Vágólapra másolva!
Nagyja Petrova sikerével kezdődött meg a női teniszezők három millió dollár összdíjazású WTA-világbajnoksága a spanyol fővárosban: a Sárga csoportba sorsolt orosz játékos két sima szettben, 1 óra 13 perc alatt győzte le a világelső és címvédő francia Amélie Mauresmót.

Az első játszmában jobbára Petrova villogott: kétszer is elvette Mauresmo adogatását és 34 perc alatt nyerte a nyitó szettet. A francia klasszis tőle szokatlanul nagyon sokat hibázott, míg az orosz - főképp kőkemény tenyereseinek köszönhetően - végig irányította a játékot.

A folytatásban továbbra is az orosz teniszező uralta a mérkőzést, sorra nyerte a gémeket és 5:1-nél - saját adogatásánál - három meccslabdához jutott. Mauresmo azonban pazar játékkal valamennyit hárította és fordított (5:2), de ez csak a szépítéshez volt elég.

Az orosz Marija Sarapova egy könnyű, valamint egy szorosabb játszmában, 1 óra 26 perc alatt nyert honfitársa, Jelena Gyementyjeva ellen. Sarapova villámrajtot vett és nagyon simán nyerte a nyitó játszmát. A folytatásban Gyementyjeva feltámadt és tartotta a lépést tartott riválisával, sőt 5:3-nál még meccslabdát is hárított, ám a következő gémben az idei US Open győztese már nem ismert kegyelmet.

A belga Justine Henin-Hardenne három játszmában nyert a svájci Martina Hingis ellen. Henin-Hardenne nagyon magabiztosan kezdett és 27 perc alatt nyerte az első játszmát. A folytatásban azonban Hingis feltámadt, kihasználta ellenfele hibáit, 2:5-ről fordított és ezzel kiegyenlített. A döntő szettben a belga összpontosított, és végül biztosan győzött.

Eredmények, Sárga csoport:
Petrova (orosz, 5.) - Mauresmo (francia, 1.) 6:2, 6:2
Henin-Hardenne (belga) - Hingis (svájci) 6:2, 6:7 (5-7), 6:1

Piros csoport:
Sarapova (orosz) - Gyementyjeva (orosz) 6:1, 6:4

A csoportokban mindenki egyszer-egyszer játszik riválisaival, majd az első kettő jut a szombati elődöntőbe.