Vágólapra másolva!

Bárdosit akár két évre is eltilthatják

Bárdosi Sándor olimpiai ezüstérmes birkózónk már nem először akaszkodott össze a bírókkal egy verseny folyamán. A Köztársaság-kupa rangsorversenyén 84 kilogrammban Fodor Zoltán ellen birkózott, mikor az utolsó menet záró másodperceiben reklamálni kezdett, miután kifogásolt egy szőnyegen hozott döntést. A reklamálást büntetőpont követte és ezzel vereséget szenvedett.

"Megbántam a tettem. Nem viselkedhettem volna így, de leereszkedett a lila köd, emiatt történt a székdobálás és a reklámtábla szétzúzása."

- Mi volt a problémája?
- Az, hogy ment a birkózás, éreztem a szőnyeget, és mégis rendre alacsonyabb pontszámokat kaptam a fogásaimra. A sokadik ilyen esetet követően aztán már betelt a pohár, és a többit már mindenki tudja.

- Nehéz helyzetbe sodorta magát.
- Ne is mondja! Egész éjjel le sem hunytam a szemem. Vagy ezerszer végigbirkóztam és elemeztem a mérkőzésemet, és persze az utána történteket is. Higgadt fejjel mindent másképp tennék.

- Az édesapja - akiről köztudott, hogy szinte minden hazai versenyét végigkíséri - mit szólt a balhéhoz?
- Gondolhatja, hogy nem repesett az örömtől. Vele is megbeszéltem a történteket, mindketten arra jutottunk, hogy óriási butaságot követtem el.

- A birkózó szövetség vezetőivel beszélt?
- Beszéltem, és azt mondták, jövő héten lesz döntés az ügyemben. Ha a legszigorúbb büntetést kapom, akkor maximum 2 év eltiltással sújthatnak, ami a pályafutásom végét jelenti, hiszen jövőre az ötkarikás játékokra kvalifikáló világbajnokságról, és így az olimpiáról is lemaradok.

- Miben reménykedik?
- Nem tudom. Várom a döntést, és csak reménykedem, hogy maradhatok a szőnyegen.

- A kínai világbajnokság előtt hosszasan beszélgettünk az edzőtáborban, akkor mondta, hogy megnyugodott, és sikerült rendeznie gondolatait.
- Valóban, és akkor úgy is éreztem, csak az igazságtalanságot nem szeretem, mert ha megvernek szabályos körülmények között a szőnyegen, akkor elismerem, hogy a másik jobb volt, de a Csapatbajnokságon most nem ez történt. Annak idején emlékszem, hogy milyen sok balhé volt a csb-ken a kiélezett csatákban. Nem ezzel a produkciómmal akartam emlékezetessé tenni a szereplésemet.

Tomka Tivadar