Vágólapra másolva!
Pénteken a finnországi Kuusamóban megkezdődik a síugró-Világkupa-sorozat 2006-07-es idénye. A hazai szurkolók nyilvánvalóan abban reménykednek, hogy Janne Ahonen visszahódítja a Vk-elsőséget a szlovén Jakub Jandától, s ehhez megnyeri az idény első, számára hazai versenyét, amelyen tavaly éppen nagy riválisa mögött lett második.

A két klasszison kívül azonban még számos nagyszerű versenyző van, aki bármikor képes nyerni, ez mutatja, hogy mennyire kiegyenlítettek az erőviszonyok. A norvégok közül Roar Ljökelsöy, Björn Einar Romören és az olimpiai bajnok Lars Bystöl, az osztrákoktól a csapatban egyformán ötkarikás aranyérmes Thomas Morgenstern, Andreas Widhölzl és Andreas Kofler lehet képes bármikor a sikerre. Előbbi Torinóban egyéniben is nyert.

Ha e szextettből kerülne ki az egész sorozat győztese, az sem lenne meglepetés, mint ahogy nem szabad megfeledkezni a lengyel Adam Malyszról, a német Michael Uhrmannról és az előző szezon harmadik helyezettjéről, a svájci Andreas Küttelről sem.

Az előző szezon végeredménye: 1. Jakub Janda (cseh) 1151 pont, 2. Janne Ahonen (finn) 1024, 3. Andreas Küttel (svájci) 980.