Vágólapra másolva!
A selejtező második fordulójában érdekelt négy magyar csapat közül csak a Lombard BVSC férfi együttesének sikerült feljutnia az asztalitenisz ETTU-kupa 16-os főtáblájára.

A fiatal budapesti gárda Oroszországban játszott, s a portugál Clube Desportivo Sao Roque, a görög AC Pera és a házigazda Lokomotiv GJD Novgorod magabiztos legyőzésével harcolta ki a bravúros továbbjutást érő első helyet. A másik férficsapat, a Celldömölki VVSE-Mávépcell Ukrajnában vendégeskedett, s hiába nyert a holland Openline Weste és a cseh SKST Banik Havirov ellen, mivel a hazai környezetben szereplő Lokomotiv Sumytól kikapott, meg kellett elégednie a második pozícióval, ami egyben a kiesést jelentette számára.

A nőknél nem koronázta siker a magyarok próbálkozásait. A Budaörs csapata a francia Grand Quevilly otthonában lépett asztalhoz a portugál Mirandela és az orosz Lokomotiv Novgorod társaságában, s három vereséggel végül a kvartett utolsó helyén zárt, így nem jutott tovább. A BSE Lengyelországban szerepelt a favorit KTS Tarnobrzeg vendégeként, s bár az orosz Evromost Krasznodart és a portugál Grupo Desportivo do Estreitót sikerült legyőznie, a házigazdáktól kikapott, a második hely pedig nem volt elég a nyolcaddöntőbe kerüléshez.

A hölgyeknél a Statisztika kiemeltként a 16-os, kieséses rendszerű főtáblán kezd, ahol így mindkét nemnél egy-egy gárda képviseli majd a magyar színeket.