Vágólapra másolva!
A Statisztika női asztalitenisz-csapata - egyetlen lejátszott mérkőzés nélkül - visszalép a második számú európai sorozat, az ETTU-kupa küzdelmeitől.

A budapesti klub - amely 25-szörös BEK-győztesként idén azért nevezett a BL helyett az ETTU-kupára, hogy fiatal játékosainak tapasztalatszerzési lehetőséget biztosítson - azért döntött így, mert nem tudja összeegyeztetni a jövő pénteki, oroszországi nyolcaddöntős összecsapást a két nappal később kezdődő kairói ifjúsági világbajnoksággal.

"Kiemeltként a 16-os főtáblán kezdtük volna a küzdelmeket, de szerencsétlenségünkre a selejtezőből a Vlagyivosztokot kaptuk ellenfélül idegenben, s ez megoldhatatlan helyzet elé állított bennünket" - mondta Fülöp István, a Marczibányi téri alakulat vezetőedzője. "A nagy távolság miatt már csütörtökön el kellett volna utaznunk a találkozóra, viszont csak vasárnap tudtunk volna hazatérni, de ezen a napon két játékosunknak, Pergel Szandrának és Li Binnek már az ifi vb-n van mérkőzése. Először az európai szövetséghez fordultunk a problémánkkal, az ETTU azonban csak annyit reagált, hogy egyeztessünk a vlagyivosztokiakkal az esetleges időpont-módosításról. Ezt megtettük, a rivális azonban nem volt hajlandó tárgyalni, így nem maradt más választásunk, mint a visszalépés. A klub helyett a válogatott érdekeit helyezzük előtérbe."

Az ETTU-kupa főtábláján így mindössze egy magyar csapat lesz érdekelt, a férfiaknál a kvalifikációból továbbjutott Lombard BVSC az orosz Fakel Gazproma Orenburgot fogadja az egymérkőzéses nyolcaddöntőben.