Vágólapra másolva!
A Nemzetközi Tenisz Szövetség (ITF) a svájci Roger Federert és a belga Justine Henin-Hardenne-t választotta a sportág 2006-os világbajnokának.

Federer a svéd Björn Borg, a cseh Ivan Lendl és az amerikai Pete Sampras után a negyedik játékos, aki egymást követő három esztendőben részesült az elismerésben. A 25 éves klasszis ebben az idényben három Grand Slam-tornán (Australian Open, Wimbledon és US Open) diadalmaskodott, míg Párizsban döntős volt. Összesen 12 ATP-viadalon nyert, 92 mérkőzésen győzött és csak ötször kapott ki, a világranglista élén zárt.

A szombati, debreceni gálán is fellépett Henin-Hardenne 2003 után lett újra világbajnok. A 24 esztendős belga játékos idén mind a négy GS-tornán döntős volt, azonban csak a Roland Garroson nyert.

A férfi párosok között az amerikai Bob és Mike Bryant sorozatban negyedszer választották világbajnoknak. A hölgyek között honfitársuk, Lisa Raymond és az ausztrál Samantha Stosur megismételte tavalyi sikerét.

A juniorok mezőnyében a 18 éves holland Thiemo de Bakker és a nála három esztendővel fiatalabb orosz Anasztaszja Pavljucsenkova végzett az élen. A mozgássérültek között a holland Robin Ammerlaan és Esther Vergeer lett a világbajnok.

A díjátadó ceremóniát június 5-én, a Roland Garroson tartják Párizsban.