Vágólapra másolva!
Takács Mária is bekerült a súlyemelés halhatatlanjainak klubjába.

A címet hivatalosan pénteken Budapesten veheti át Aján Tamástól, a nemzetközi szövetség, az IWF elnökétől és Alain Lunzenfichtertől, a halhatatlanok klubja elnökétől - tudatta szerdán az IWF budapesti titkársága.

Takács Mária - áll az indoklásban - azzal szolgált rá a kitüntetésre, hogy szinte utolérhetetlen rekordként pályafutása alatt 12 világbajnokságon 33-at megszerzett a lehetséges 36 éremből. Magyarországról Takács Mária a negyedik, aki ebben az elismerésben részesül Aján Tamás, Boskovics Jenő, a World Weightlifting főszerkesztője és Földi Imre, a magyar súlyemelés első olimpiai bajnoka után.

A súlyemelő halhatatlanok klubja 1993-ban alakult meg és azóta minden esztendőben vesznek fel új tagokat érdemeik alapján. Az idén négy, pályafutását már korábban befejezett sportoló került a tagok közé.

Közülük hárman a dominikai világbajnokság alkalmával átvehették a diplomát és plakettet: a fehérorosz Alekszandr Kurlovics, az orosz Vjacseszlav Klokov és a román Nicu Vlad. Takács Mária viszont nem tudott elutazni a vb-nek otthont adó karibi országba.

Takács Mária nyolcadszor az év súlyemelőnőjehttp://www.origo.hu/sport/20051212alegjobbakrol.html?pIdx=1