Vágólapra másolva!
A 2006-os esztendő utolsó napjára műfajt váltó birkózó olimpiai bajnokunk, Majoros István 3:46 percig állta a jóval esélyesebb japán Norifumi "Kid" Jamamoto ütéseit és rúgásait az oszakai K1 Dynamite gálán. A hivatalos végeredmény szerint Jamamoto KO-val győzött.

Szűkszavú internetes források szerint az Osaka Dome-ban rendezett hagyományos év végi K1 Dynamite gálán tizennégy összecsapásra került sor, s a Majoros élete első MMA-meccsén - ebben a szabályrendszerben a földharc is engedélyezett - a tizenegyedik párban lépett ringbe. Olimpiai bajnoki címe révén nagy tisztelet övezte, amit jelzett, hogy a küzdősportok három megasztárja is előtte verekedett.

A szumós legenda amerikai Akebono az első menetben feladta MMA-mérkőzését a brazil Giant Silva ellen, a K1 két nagy nehézsúlyú csillaga azonban nem hibázott. A japán Mushashi a harmadik menetben KO-val verte a dél-koreai Randy Kimet, majd a kilencedik párban a regnáló világbajnok, 2005 után 2006-ban is csúcsra ért holland Semmy Schilt egyhangú döntéssel nyert az ausztrál Peter Graham ellen.

A K1-ben most bemutatkozó Majoros István ellenfele az a japán Norifumi "Kid" Jamamoto volt, aki eddigi 16 mérkőzéséből csak egyet vesztett el, s legutóbbi meccsén négy másodperc alatt (!) kiütötte ellenfelét. Majorost is azonnal letámadta, de olimpiai bajnokunk közel négy percig becsülettel állta az ütéseket és rúgásokat.

A birkózásban bevett fogásoknak sajnos nem vette hasznát, az első pillanatoktól kezdve hatalmas fölényben levő japán versenyző rendre hárította a lábra irányuló támadásait. Jamamoto többször is fejen rúgta Majorost, aki az első menetben 3:46 perc eltelte után már nem tudta folytatni a küzdelmet, s a mérkőzésvezető ekkor kihirdette Jamamoto KO-győzelmét.